Ajax heeft de statistieken niet mee.

Ajax staat op dit moment 5 punten achter op P$V. De wedstrijd van afgelopen zondag heeft de discussie weer doen oplaaien dat het misschien nog mogelijk zou zijn om kampioen te worden. Maar de statistieken van 50 jaar betaald voetbal wijzen uit, dat het pas eenmaal is voorgekomen dat een ploeg die een vergelijkbare voorsprong had als P$V het alsnog uit handen heeft gegeven.

In het seizoen 57/58 had de voorloper van FC-Twente een voor sprong van 3 punten (dit is ongeveer vergelijkbaar met 5 punten in het nieuwe systeem) op de nummer twee DOS (FC-Utrecht). FC-Utrecht kwam naast FC-Twente en een beslissingswedstrijd was nodig om de titelstrijd te beslissen, FC-Utrecht trok aan het langste eind. Misschien is wel de belangrijkste conclusie dat statistieken er zijn om gebroken te worden.

Related posts