Ajax geeft psv voetballes:1-5 (Incl. fotoverslag en filmpjes!)

Ajax heeft in Eindhoven gedaan wat het moest doen: winnen van PSV. Al bij rust was het 0-2 door doelpunten van Huntelaar (kopbal) en Sneijder (fantastisch afstandschot). In de tweede helft bracht invaller Kluivert de spanning even terug in de wedstrijd, maar via Huntelaar, Gabri en Perez werd het alsnog maar liefst 1-5. Voor het eerst na tien jaar won Ajax weer eens in Eindhoven, en hoe!

Ajax pakte de Eindhovenaren op z’n P$V’s aan door met maar twee aanvallers (Huntelaar en Babel) te starten. Het sterkbezette middenveld met Edgar Davids, Johnny Heitinga, Wesley Sneijder en Gabri en was hierdoor heer en meester. Dit leverde al snel een voorsprong op na een knappe kopgoal van Huntelaar (zie filmpje). Even voor rust spatte een fantastisch afstandschot van ruim 30 meter van Davids uiteen op de lat, en ging de bal via het hoofd van Gomes over de achterlijn. Uit de corner die hierop volgde was het wel raak. De bal werd nog wel uit de zestien gewerkt, maar daar veroverde Sneijder hem, om hem vervolgens prachtig binnen te schieten: 0-2 (zie filmpje).

Oude bekende
Na rust moest P$V komen, en bracht Koeman oude bekende Kluivert in het veld voor verdediger Da Costa. Toen na een minuut of tien ook Sun het veld moest ruimen voor Tardelli nam de druk op het doel van Stekelenburg toch wel erg toe. Wie anders dan Patje schoot de aansluitings-treffer binnen. Het sierde de Ajacied in P$V-tenue dat hij niet juichte na zijn doelpunt.

Inbreng De Mul
Een tactische zet van Ten Cate had al snel resultaat. De Ajax-coach wisselde Sneijder voor rechtsbuiten Tom De Mul, waardoor de drie overgebleven PSV-verdedigers tegenover drie pure aanvallers kwamen te staan. Binnen een paar minuten was het 1-3 en De Mul stond aan de basis van deze goal. Hij gaf na een fraaie actie op rechts de assist op “The Hunter”, die daarmee alweer zijn vijfde treffer in twee competitiewedstrijden maakte (zie filmpje).. En een minuut later besliste Gabri het duel helemaal door voor 1-4 te tekenen (zie filmpje).

Voetballes
Terwijl de spreekkoren vanuit het uitvak het Philips-stadion massaal overstemden, gaf Ajax de thuisploeg in de slotfase voetballes. Invaller Kenneth Perez was na een prachtige combinatie met Emanuelson bijna trefzeker, maar zijn schot belandde met veel gevoel op de kruising. Even later bekroonde hij zijn goede invalbeurt alsnog met een bekeken doelpunt in de korte hoek(zie filmpje). De assist kwam van wie anders dan Tom de Mul.

Het resterende programma van de topdrie:
p$v: thuis FC Twente en Vitesse; uit NAC, NEC en FC Utrecht.
Ajax: thuis Heracles, NAC en Sparta; uit RKC en Willem II.
AZ: thuis RKC, Vitesse en Heerenveen; uit NAC en Excelsior.


Terwijl in de ArenA alles wordt klaar gezet op Noord om 4500 fans de wedstrijd via een scherm te laten volgen…


…gaan zo’n 1600 man richting trein voor de reis naar Lampegat
Na een hoekschop van Sneijder is Huntelaar eerder bij de bal dan de PSV’ers Culina (links) en Salcido en kopt hij de 0-1 voor Ajax binnen


Davids rent achter de uitzinnige Sneijder aan die net ervoor Ajax prachtig op 0-2 heeft gezet


p$v had de handen vol aan het spitsenduo Huntelaar-Babel


Tja Patje, wij snappen ook niet waarom jij in dat lelijke shirt rond loopt


En dat is 1-3 door de wegrennende HuntelaarOok scheidsrechter Braamhaar geniet!
Eindelijk weer eens met een lekker gevoel weg hierP$V – AJAX 1-5 (0-2)
0-1 Huntelaar (17.)
0-2 Sneijder (44.)
1-2 Kluivert (68.)
1-3 Huntelaar (72.)
1-4 Gabri (73.)
1-5 Perez (89.)

Scheidsrechter: Braamhar
Toeschouwers: 33.000
Kaarten: Geel: Grygera, Heitinga, Gabri, Emanuelson (allen Ajax).

Opstelling PSV: Gomes, Alcides, Da Costa (46. Kluivert), Salcido, Sun (58. Tardelli), Afellay (75. Väyrynen), Simons, Cocu, Culina, Méndez, Farfán

Opstelling AJAX: Stekelenburg, Ogararu, Stam, Grygera, Emanuelson, Gabri (86. Maduro), Heitinga, Sneijder (70. De Mul), Davids, Huntelaar, Babel (83. Perez).

Related posts