Talenten Ajax Capetown op stage bij Jong Ajax

Ajax krijgt vanaf zondag twee Zuid-Afrikaanse talenten van Ajax Capetown op bezoek voor een 10-daagse stage bij Jong Ajax, zo meldt Highlow.nl. Clifford Ngobeni en Nazier Allie van Ajax Cape Town komen op uitgenodiging van Ajax zelf. Beide spelers maakten indruk op de technische staf van Ajax, toen Ajax in januari een met 3-1 verloren trainingswedstrijd speelde tegen filiaal Ajax Cape Town. Ook assistent coach Ian Gorowa en keepertrainer André Bronkhorst van Cape Town komen met de twee talenten mee naar Amsterdam om hier ervaringen op te doen.

Nazier “Zierie” Allie werd na afloop van dat oefenpot in januari tegen Ajax gekozen tot man of the match. De in Chiawelo (Soweto) geboren 1 meter en 65 centimeter kleine Clifford Ngobeni is een centrale middenvelder, die al zes jaar bij Ajax cape Town traint. Zijn talent wordt in Afrika alom geroemd en vorige week maakte hij zijn debuut in het nationale team tegen Swaziland. De 19-jarige kreeg complimenten voor zijn uitstekende passing en dominante spel. Men verwacht dat de kleine voetballer al snel in Amsterdam een contract zal tekenen.

Onlangs ging een ander groot talent van Cape town: Daylon Classen al op stage bij Real Madrid (zie bericht).

Related posts