Perez wil zich concentreren op Ajax: ‘Davids en Stam hebben geen problemen met mij’

Kenneth Perez kwam deze week voor de tweede keer sinds zijn overgang naar Ajax in opspraak. Eerder werd hij vijf duels geschorst omdat hij ‘kankerneger’ geroepen had, dit maal kwam hij in opspraak nadat hij in de Voetbal International afgeschilderd werd als de rotte appel in de selectie van de Amsterdammers. Gisteren vond er voor de training dan ook een spoedberaad plaats met trainer Henk ten Cate en spelers Jaap Stam, Edgar Davids en Wesley Sneijder.

Perez weet dat hij niet de makkelijkste is als hij niet speelt maar zegt dat het beeld dat van hem geschetst werd in de media niet klopt. ,,Ik heb er moeite mee als ik niet speel, dan ben ik niet altijd de makkelijkste. Daar moet ik aan werken, dat besef ik best. Maar in het beeld dat ik tweespalt zou zaaien binnen de groep en voor onenigheid zou zorgen, herken ik mezelf absoluut niet. Dat gaat me echt veel te ver”, aldus de Ajacied tegenover het AD.

Geen problemen
Wat er besproken is tijdens het beraad moest intern blijven, duidelijk is wel dat de mening van de ervaren rotten Jaap Stam en Edgar Davids over de kwestie gevraagd zijn. “Ja, omdat zij worden opgevoerd in de verhalen en omdat ik hun visie belangrijk vind. Ze hebben me allebei verzekerd dat ze absoluut geen problemen met me hebben. Daar hecht ik waarde aan en dat deed me goed”, aldus de Deens international in het AD.

Perez vertelt dat hij gelooft dat er gelekt is dat zoiets alleen schade oplevert voor de betrokken partijen. “Dat is een kwalijke zaak, dat hoort niet en dat raakt iedereen binnen Ajax. Maar ik wil me op dit moment eigenlijk het liefst op het voetbal concentreren.’’

Davids
Nadat gisteren Jaap Stam zijn mening al gaf doet vandaag ook Edgar Davids dat: ,,Mijn naam is gebruikt om een ploeggenoot te beschadigen,’’ zegt Davids. ,,Normaal reageer ik niet zo snel op dingen in de media, maar dit vind ik vervelend. Vooral ook omdat er niets bijzonders is voorgevallen met Kenneth. Als ik een probleem heb met een ploeggenoot stap ik echt niet naar de trainer, zoals is beweerd. Iedereen zou inmiddels toch wel moeten weten dat ik zo niet ben. Je lost het al volwassen mensen op en gaat weer verder, simpel.’’

Eenheidsworst
Davids plaatst het in een breder perspectief. ,,Ik hou wel van persoonlijkheden, zoals Kenneth er ook één is,’’ aldus de middenvelder. ,,Tegenwoordig wordt er vaak geselecteerd op hoe spelers binnen een team passen. Maar daarmee creëer je volgens mij alleen maar eenheidsworsten. Leonardo zou ook anders zijn, net als ik. Maar zolang het groepsproces niet wordt ondermijnd, wordt een team juist sterker van bepaalde karakters.’’

Technisch directeur Martin van Geel heeft zowel de Ajax-selectie als de begeleiding toegesproken. De beleidsmaker wees met nadruk op het clubbelang en hekelde het lekken naar de pers. ,,Dit schaadt Perez, het team en Ajax,’’ zegt Van Geel in een reactie. ,,Het is teleurstellend dat het de schijn heeft dat hier de vertrouwelijkheid van de kleedkamer is geschonden.’’ Ten Cate hield zich gisteren op de vlakte: ,,Dat er iets speelt is duidelijk,’’ aldus de trainer. ,,We hebben het intern besproken en daar laat ik het bij.’’

Zie ook eerdere berichten:
16 maart 2007: Aanvoerder Stam betreurt ophef rond ‘goede jongen’ Perez
Ten Cate bevestigt gesprek maar doet geen uitspraken

16 maart 2007: Afwezigheid direct betrokkenen vandaag bij ochtendtraining wijst op gesprek rond Perez-affaire.
16 maart 2007: De dagen van Perez lijken geteld, Van Geel geeft uitleg
14 maart 2007: Sneijder: ‘Hij eruit of ik eruit!!’ VI: ‘Ajacieden zijn geklaag Perez helemaal zat’

Related posts