Afwezigheid direct betrokkenen vandaag bij ochtendtraining wijst op gesprek rond Perez-affaire.

Ajax begon de ochtendtraining vandaag (vrijdag) opvallend genoeg zonder drie basisspelers en de Deen Kenneth Perez. Jaap Stam, Edgar Davids, Wesley Sneijder en Perez betraden een half uur later dan de rest van de spelersgroep het trainingsveld van de Amsterdam ArenA. Ook trainer Henk ten Cate liet het eerste deel van de training verstek gaan. Waarom het vijftal ontbrak is niet bekend, maar het lijkt erop dat de koppen bij elkaar zijn gestoken om de ‘kwestie-Perez’ te bespreken.

Het is inmiddels een publiek geheim dat de Deense middenvelder momenteel uitermate slecht bij enkele collega’s in de selectie. Vooral de namen van Davids en Sneijder werden hierbij genoemd. Perez zou vooral moeite hebben met zijn reserverol bij de club. Daardoor zou de negentienvoudig international zich cynisch en oncollegiaal bewegen binnen de groep van Ten Cate. De Deen speelde dit seizoen toch al 21 competitieduels, waarvan twaalf keer als invaller. Een flink aantal daar Perez een schorsing had van vijf duels voor het beledigen van assistent-scheidsrechter Nicky Siebert tijdens het thuisduel tegen FC Twenet. Hij schold de beste man uit voor ‘kankerneger’. Later bood Perez zijn excuses aan en zegde toe vrijwilligerswerk in de Amsterdamse Bijlmer te gaan verrichten.

Zie ook eerdere berichten:
16 maart 2007: De dagen van Perez lijken geteld, Van Geel geeft uitleg
14 maart 2007: Sneijder: ‘Hij eruit of ik eruit!!’ VI: ‘Ajacieden zijn geklaag Perez helemaal zat’

Related posts