AT5 slecht op de hoogte over constructie Ajax America

Op de website van AT5 is vandaag het bericht te vinden dat de ‘Satellietclub Ajax in VS opgeheven’ vanwege financiële problemen. De Amsterdamse zender is gisteren door onze redactie via de mail op dit ‘nieuwtje’, dat overigens al op 21 februari gemeld werd, gewezen (zie ons bericht van gister) met de vraag erbij of zij wellicht meer informatie zouden kunnen achterhalen omdat wij op dood spoor zaten.

AT5 maakt vandaag melding van de zaak maar lijkt zich slecht geinformeerd te hebben over het geheel.

De opmerking van AT5 dat Ajax in Zuidoost niet bereikbaar voor commentaar waren zal wel komen omdat ze een verkeerd nummer gedraaid hebben: Wij hebben vorige week namelijk ook aan Ajax gevraagd hoe de vork in de steel zat. De reactie van Ajax was: ‘Binnen Ajax is er niets bekend over de situatie van Ajax America.’ En dat is eigenlijk ook logisch want Ajax America is alleen maar licentie houder van de naam Ajax.

AT5 meldt: ‘Ajax America was de meest recente satelietclub van Ajax, vergelijkbaar met die in Kaapstad, Zuid-Afrika’.
In de constructie leek Ajax America echter in geen enkel opzicht op Ajax Cape Town. Ajax America betaalde Ajax een behoorlijk bedrag om de naam Ajax te mogen gebruiken en in ruil daarvoor kregen zij de mogelijkheid om de naam en het logo te gebruiken en kregen zij ook trainingschema’s uit Amsterdam.

Jammerlijk ook dat er niet even een reactie van welke aard dan ook terug gekomen is op ons mailtje van gister aan AT5 maar dat men wel dit onvolledige/onjuiste artikeltje plaatst.

In augustus 2005 bracht een van onze redacteuren een bezoek aan Ajax America (toen nog Ajax Orlando) in Florida en sprak onder andere met technisch Directeur toen aldaar; Barry Hulshoff.

Zie ook eerdere berichten:
14 maart 2007: Is Ajax America dan werkelijk dood?: Ajax weet niets van ontbinding
21 februari 2007: Is satellietclub Ajax America in stilte opgeheven?
24 augustus 2005: Ajax America wil aandeel in landelijke MLS-team
1 augustus 2005: EXCLUSIEF INTERVIEW MET BARRY HULSHOFF BIJ AJAX AMERICA IN ORLANDO
28 januari 2004: Suurbier aan de slag als TD Ajax Orlando
26 oktober 2003: Officiële website Ajax Orlando FC gelanceerd

Related posts