Politie onderzoekt ongeregeldheden Twente-Ajax

De politie van Enschede en FC Twente gaan een onderzoek instellen naar de ongeregeldheden rondom de wedstrijd FC Twente – Ajax (1-4). In het ‘familievak’ van de Tukkers ontstonden tijdens de wedstrijd vechtpartijen, waarna de ME moest worden ingezet. Of het gaat om een confrontatie tussen beide supportersgroepen of gevechten tussen supporters van Twente onderling is nog niet duidelijk. Men denkt dat het onderzoek ongeveer een week in beslag zal gaan nemen waarna men zich beraamd op eventueel noodzakelijke maatregelen.

In september 2001 ontstonden er ook al eens ongeregeldheden tussen Twente en Ajax. Ajax-fans bestormden destijds een ‘familievak’. Een kolfje naar de hand van de media die direct schande ervan spraken dat tientallen kinderen en hun ouders een goed heenkomen moesten zoeken vanwege deze hooligans. Men ‘vergat’ destijds voor het gemak maar even te vermelden dat een groep Twente-supporters van Vak P zich toegang had verschaft tot dit familievak vanwaar men het naastgelegen Ajax-vak bekogelde. Zowel stewards als politie lieten dit op zijn beloop. De reactie die daaruit volgde vanuit het Ajax-vak was niet goed maar wel enigzins begrijpelijk te noemen.

Related posts