Door Ron Schiltmans
Column: Ajax gek

Zwak tegen Excelsior, sterk tegen AZ, zwak tegen Heerenveen, sterk tegen Twente…zwak tegen PSV? Niks is gelukkig logisch in de voetballerij. In dit geval dan, want alles duidt er sinds zondag op dat het na 10 jaar weer eens zou moeten kunnen lukken in Eindhoven. Ondanks de irritante regelmaat die er de afgelopen weken in Ajax’ spel te zien is. Met “sterk tegen Twente” bedoel ik overigens vooral het resultaat, wat boven ieders verwachting was. Gaat hij nu weer over dat 4-4-2 zeiken? Yep, als een roepende in de droge voetbalwoestijn. Iemand moet het doen. Zo aanvallend als menigeen dacht was het namelijk niet tegen Twente. Sterk wél, vooral in de counter. Ik heb het dinsdagavond nog eens rustig op video teruggekeken.

Als je zondag helemaal lyrisch van Ajax geworden bent, kun je nu nog snel dit stukje internet verlaten. Hier aan het eind van de gang linksaf, door de deur waar “www” op staat en je bent weer buiten. Denk om het afstapje. Leuk dat je even langs kwam.

Ben je er nog? Oké, dan heb je het zelf gewild…

Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts