Huntelaar passeert de vijftig

De tweede goal van Klaas Jan Huntelaar in de wedstrijd tegen FC Twente was zijn vijftigste officiële goal in Ajax dienst. Vijftig goals is op zich niet zo bijzonder want daar wordt hij goed voor betaald en het is hem geraden ook, maar vijftig doelpunten in nog geen vijftien maanden is zeer snel. Huntelaar speelde afgelopen zondag zijn 64ste officiële wedstrijd voor Ajax daarmee komt hij op een gemiddelde van 0.8 doelpunt per wedstrijd.

Klaas-Jan scoorde 31 doelpunten in de eredivisie, 8 in de KNVB beker, 10 in Europacup wedstrijden en 2 in de playoffs. Met dit indrukwekkende aantal komt Huntelaar in een bijzonder rijtje van namen: Marco van Basten, Wim Kieft, Cees Groot, Dick van Dijk, Henk Groot, Ruud Geels, en Johan Cruijff, deze spelers hadden allen minder dan 75 wedstrijden nodig om de teller op vijftig te krijgen.

Related posts