Braamhaar leidt PSV – Ajax; Lampjes zonder Koné en Alex

De KNVB heeft Eric Braamhaar aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd: P$V – Ajax (zondag 14.30 uur). Voor Braamhaar is het de derde keer dat hij een wedstrijd tussen Ajax en P$V fluit, de eerste keer ging hem dat niet zo goed af, hij liet de wedstrijd in oktober 2003 te Eindhoven volledig uit de hand lopen met een rode kaart voor Rafael v/d Vaart (hij zou john de Jong in de rug geschopt hebben).

Ajax heeft onder Braamhaar nog nooit van P$V gewonnen, Een keer werd er gelijk gespeeld: 2-2 (zie verslag). Een keer werd er verloren: 0-4 in de Amsterdam Arena (zie verslag). Dit was overigens de debuutwedstrijd van Danny Blind als hoofdtrainer van Ajax. Braamhaar wordt aanstaande zondag geassisteerd door de heren Inia en Brink. De 4e official is Kuipers.

Zonder Koné en Alex
P$v zal het overigens zondag moeten doen zonder Arouna Koné en Alex. Koné liep woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal (1-1) een knieblessure op. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij de mediale band van zijn linkerknie heeft verrekt. Koné is drie tot vier weken uit de roulatie. Alex is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hij raakte zondag op bezoek bij Excelsior (0-0) geblesseerd aan zijn hamstring toen hij een dieptepass wilde versturen.

Related posts