Laten Huntelaar en Sneijder de analytici op hun bek gaan?!

Vorige week stond een stuk in het AD dat Sneijder en Huntelaar beiden minder productief zijn als ze samen in het veld staan. Klaas Jan heeft echter gisteren bewezen dat hij prima kan scoren als hij met Sneijder samen speelt. Maar het gaat veel te ver dat Ten Cate gisteren zegt dat het kul verhalen zijn.

Coach Henk ten Cate van Ajax toonde zich zondag niet blij met de berichtgeving van het Algemeen Dagblad over Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. De krant schreef zaterdag dat Huntelaar zonder Sneijder in het veld ruim vier keer zo vaak voor Ajax scoort. Zondagmiddag was The Hunter drie keer trefzeker tegen FC Twente.
,,Ik denk dat Wesley en Klaas op de juiste manier gereageerd hebben op dit onzinverhaal”, zei Ten Cate in het tv-programma De Wedstrijden. Het niveau van het artikel van AD-verslaggever Sjoerd Mossou is volgens de trainer niet al te best. “Ik vind dit prullenbakmateriaal en word erg moe van al die geruchten en insinuaties.”

Feit blijft dat de cijfers goed onderbouwt waren en voor zich spreken: Huntelaar scoort 0.3 met Sneijder en 1.22 zonder Sneijder. Dit zijn toch echt duidelijke cijfers. Hoe was die uitdrukking ook al weer: “Uitzonderingen bevestigen de regel” of zoiets?

Related posts