Voorbeschouwing FC Twente-Ajax:
Ten Cate gelooft nog in de titel

Ajax zal zo snel mogelijk de domper van het verlies thuis tegen Heerenveen weg willen werken maar zondag wacht in Enschede een zware tegenstander; FC Twente. De ploeg van coach Fred Rutten draait een zeer goed seizoen. De club staat niet voor niets tot nu toe een plek boven Ajax; op de 3e plaats.

Met FC Twente treft Ajax niet alleen een ploeg in vorm, maar ook een mogelijke tegenstander in de play-offs. Ondanks een gat van tien punten naar koploper PSV heeft Ten Cate nog hoop op een landstitel. ”Dat klinkt belachelijk, maar opgeven is nog belachelijker.”

Zondagmiddag vindt editie 41 plaats van een competitieontmoeting tussen Twente en Ajax. Achttien keer ging Ajax met de volle winst naar huis, dertien keer hield Twente de punten in Enschede en negen keer werd het duel een remise. De laatste keer dat FC Twente in eigen huis van Ajax won;was op 21 december 2003. FC Twente won toen met 2-0 dankzij twee doelpunten van Blaise N’Kufo. N’Kufo is sowieso vaak op dreef tegen Ajax. Van alle clubs in de Eredivisie wist N’Kufo tegen Ajax het op één na vaakst te scoren. Alleen tegen Willem II is de Zwitser trefzekerder. In zeven duels tegen Ajax scoorde de aanvaller al zes keer.

Zonder Aissati
FC Twente zal het zondag wellicht moeten doen zonder Ismaïl Aissati. De huurling van PSV is geveld door de griepepidemie. Hij is al vanaf woensdag ziek. Of Aissati op tijd hersteld is voor het duel tegen Ajax, blijft vooralsnog een vraagteken.

Het laatste Ajax-optreden in het Arke Stadion vorig seizoen leverde Ajax een zwaar bevochten zege op. Tot vlak voor tijd stond Ajax 2-1 achter. Na de late gelijkmaker van Hedwiges Maduro bezorgde Urby Emanuelson Ajax op de valreep de overwinning. Wesley Sneijder: ,,In Enschede hebben we het altijd lastig. Het Arke Stadion is een heksenketel, maar dat geldt voor meer stadions waarin we spelen.’’

Eerder dit seizoen kwamen Ajax en FC Twente in de ArenA een gelijkspel overeen: 1-1. Na de openingstreffer van Orlando Engelaar tekende Sneijder vlak na rust voor de gelijkmaker.

Zonder Stam
Zoals bekend is het meespelen van Jaap Stam hoogst onwaarschijnlijk. Stam heeft namelijk nog last van zijn hamstring. „Jaap is een bikkel, dus je weet het maar nooit”, stelde Ten Cate. „Maar ik denk dat hij zondag nog even over moet slaan”, aldus de oefenmeester.

Van der Wiel weer bij selectie
Ajax neemt zaterdag een beslissing of het Vernon Anita en Gregory van der Wiel toevoegd aan de selectie voor het duel tegen Twente. Bij afwezigheid van Leonardo, Roger, Vermaelen en zeer waarschijnlijk Stam komt er voor hen een plaatsje vrij in de selectie.

Laatste vijf ontmoetingen:

22-01-2006: FC Twente – Ajax 2-3 (1-0) (Zie verslag)
15-08-2004: FC Twente – Ajax 2-3 (0-2)
21-12-2003: FC Twente – Ajax 2-0 (1-0)
25-05-2003: FC Twente – Ajax 1-2 (0-0)
08-09-2001: FC Twente – Ajax 0-2 (0-1)

Volg FC Twente-AJAX live via internet!
Voor alle Ajax supporters die de wedstrijd niet live mee kunnen maken is er het alternatief om via internet te kijken. Dat kan via het betaalde kanaal van Planet.nl maar waarschijnlijk ook via een veelal Chinese P2P Netwerk. Hoe het werkt? Lees dat in het nieuwsbericht dat wij onlangs publiceerden. Lees echter ook dit aanvullende nieuwsbericht over kijken via Planet.nl. Voor de goede orde: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 41,25 euro!
Ajax is ditmaal bij de bookmakers geen favoriet voor de winst op Fc Twente. Voor een overwinning van Ajax wordt daarom 2,75 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,3 keer en voor een zege van de Tukkers 2,3 keer. Dat betekent ook dat er flink te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,3= 41,25 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts