Ajax niet verder met aantal talenten waaronder Timisela en Boerrigter

Een groot aantal talenten heeft te horen gekregen dat zij Ajax moeten verlaten. Het betreft Michael Timisela, Chakib Tayeb, Dustin Huisman, Dionitio Liesdek en Cees Keizer van Jong Ajax. Ook het contract van de huurlingen Tom Kalkhuis (FC Omniworld) en Derk Boerrigter (HFC Haarlem) wordt niet verlengd.

Vooral het vertek van Timisela en Boerrigter is opmerkelijk. Timisela speelde vorig seizoen nog enkele malen, met veel succes ook nog, in het eerste elftal. Zo scoorde hij bijvoorbeeld in zijn debuutwedstrijd uit tegen Heracles een belangrijke treffer (zie eerder bericht). Boerrigter werd weggeplukt uit de jeugd van Twente en staat (of inmiddels stond) bekend als een van de grootste talenten van Nederland. Hij stond ook in de belangstelling van psv maar koos voor Ajax omdat daar met buitenspelers gespeeld wordt (zie eerder bericht). Nu mag hij vertrekken.

Tevens is bekend geworden dat de A-junioren Melvin de Groot en Yassine Benmoussa volgend seizoen het Ajax-shirt niet meer zullen dragen. De verwachting is ook dat Jeroen van Binsbergen, Marco Neuvel en Ivo de Heus moeten vertrekken. Daarentegen heeft Ajax Javier Martina een nieuw contract aangeboden. De clubleiding wil de aanvaller tot 2009 aan zich binden. De rechtsbuiten heeft vooralsnog niet getekend.

Related posts