Huntelaar scoort minder als Sneijder ook speelt

Uit onderzoek van het AD blijkt dat Klaas Jan Huntelaar minder productief is als Wesley Sneijder ook in veld staat. Het is een opmerkelijk onderzoek met toch wel een verrassend resultaat de cijfers liegen er niet om. De cijfers gelden niet alleen in Ajax 1 maar dezelfde trend is te zien bij het Nederlands elftal (nou is dat minder boeiend).

Van de dertig doelpunten die Huntelaar scoorde tot nog toe stond Sneijder bij 8 doelpunten ook binnen de lijnen. De percetages zijn nog sprekender, Als Sneijder niet speelt haalt Huntelaar een gemiddelde van 1.22 doelpunt per wedstrijd, Als Sneijder wel speelt dan scoort Klaas Jan ineens nog maar 0.3 doelpunt per wedstrijd. Sneijder gaf bij alle doelpunten van Klaas Jan slecht een assist.

In Oranje scoorde Huntelaar tot nu toe twee keer (uit tegen Ierland) Sneijder was toen afwezig. Sneijder is ook doeltreffender als Huntelaar niet speelt, toen Huntelaar tegen Feijenooit op de bank zat scoorde hij drie keer.

Related posts