Door Ron Schiltmans:
Column: Jankventje Leonardo

Zwetend in mijn mandje. Monsters in mijn slaap. Koorts, niezen, hoesten. Het heerst ja, maar waarom moet het dan ook net míj treffen? Ik zou het nog net geen ijlen willen noemen, maar je ziet rare dingen als je temperatuur stijgt. Zo zag ik Ajax thuis met 0-1 verliezen van Heerenveen. Vreemd. Ik zag Ajacieden die er niet vol voor gingen en zich liepen te sparen, alsof ze de volgende wedstrijd voor de Champions League tegen Arsenal moesten. Dat zie je niet als je gezond bent. Ik zag de wedstrijd apathisch, waar ik anders vaak op het puntje van mijn stoel zit. Dat doe je niet als je je goed voelt.

Ik zag een merkwaardig zwijgende ArenA. Dat zie je niet als je kiplekker bent. Dat is anders altijd een kolkende mensenmassa, waarvoor tegenstanders het in hun broek doen. Ik zag Huntelaar de eerste helft zeker 3 vette kansen missen. Dan heb je het zwaar te pakken. Dat de eerste kans perfect met links werd ingeschoten, maar hij buitengewoon pech had dat de keeper uitstekend reageerde, had ik door een niesbui vast niet goed gezien. Ik zag Ajax in de tweede helft nauwelijks nog kansen creëren of flitsend combineren, zoals ik dat al jaren gewend ben. Dan ben je echt niet helemaal lekker.

Ik zag invaller Leonardo omver geschopt worden…Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts