Ajax heeft geen haast met operatie Leonardo

Waar en wanneer de noodzakelijke operatie aan de kruisband van Leonardo wordt uitgevoerd is nog niet bekend. ,,Leonardo moet het eerst rustig verwerken. Die operatie kun je beter een week te laat uitvoeren dan een week te vroeg. De ingreep zou in Nederland prima kunnen, maar ook Amerika is een optie. Iedereen kiest daarin zijn eigen richting”, aldus clubarts Edwin Goedhart van Ajax in het AD.

,,Leonardo is heel erg aangeslagen, want hij weet als geen ander hoe zwaar het totale revalidatieproces is”. In het jaar 2003 kreeg Leonardo, toen nog in dienst bij Feyenoord, eenzelfde blessure aan zijn linkerknie. Het herstel vergde toen veertien maanden. Is het puur toeval dat het hem nu weer overkomt?

,,Het is moeilijk te bepalen of de ene speler er gevoeliger voor is dan de ander. Ik denk dat het vooral pech is. Een dergelijke blessure loop je vaak op als je onverwachte, onnatuurlijke draai maakt. Misschien dat het ene type eerder zo’n beweging maakt dan een ander, maar meetbaar is zoiets niet. Dit type blessures is inherent aan het hedendaagse voetbal.”

Related posts