Diagnose bevestigd: Inderdaad gescheurde kruisband Leonardo

Leonardo heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. Artsen bevestigden vandaag na een MRI-scan in het ziekenhuis wat de medische staf van Ajax zondag al had geconstateerd. Naar verwachting duurt het herstel van de Braziliaan zes tot negen maanden.

Leonardo verdraaide zijn knie tegen SC Heerenveen. De net ingevallen linkspoot ging een duel aan met Michel Breuer. Zijn lichaam ging de ene kant op, maar zijn knie gaf niet mee en maakte een buiging die een normale knie onmogelijk voor elkaar krijgt. Schreeuwend van de pijn en teleurstelling werd Leonardo afgevoerd.

De 23-jarige Leonardo scheurde in november 2003 als Feyenoorder al eens de kruisband van zijn linkerknie. Hij maakte toen pas na ruim een jaar zijn rentree op het voetbalveld. De aanvaller verruilde in de winterstop NAC voor Ajax. Hij speelde tot dusver elf wedstrijden voor Ajax waarin hij driemaal scoorde.


Leonardo blijft liggen na een duel met Breuer


Leo schreeuwt het uit van de pijn


De trieste aftocht

Related posts