Voorbeschouwing Ajax-Heerenveen:
Stam en Babel weer fit, Davids geschorst

Ajax kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen weer beschikken over Jaap Stam en Ryan Babel. Beide spelers zijn weer fit om te spelen. Edgar Davids moet het duel aan zich voorbij laten gaan omdat hij tijdens Ajax-AZ twee gele kaarten kreeg van Wegereef en dus een schorsing voor één duel opliep. Thomas Vermaelen en George Ogararu zijn nog geblesseerd.

Het haasje
In het duel tegen Heerenveen is het oppassen voor Gabri, Huntelaar en Stam; zij staan allen op scherp. Een gele kaart tegen Heerenveen zal ze automatisch een duel schorsing opleveren. Met de duels tegen FC Twente (volgende week in Enschede) en PSv (die week erop in Lampegat) kan het bijna niet anders dan dat minimaal een van hen komende weken het haasje zal zijn.

Mijlpaal Huntelaar
Klaas Jan Huntelaar bereikt mogelijk zondag tegen zijn oude club SC Heerenveen een mijlpaal in zijn carrière als Ajacied. De spits is nog maar twee doelpunten verwijderd van zijn vijftigste officiële doelpunt voor Ajax. ‘The Hunter’ heeft dit seizoen al 24 keer gescoord in 37 wedstrijden. Dat aantal bereikte hij ook vorig jaar, maar toen had hij twaalf wedstrijden minder nodig.

Heerenveen nog zonder Alves
Heerenveen zal het zondag tegen Ajax nog moeten doen zonder zijn topscorer Alfonso Alves. De spits herstelt sneller dan verwacht van zijn blessure. De wedstrijd tegen Ajax komt nog te vroeg, maar zoals het nu uitziet zal Alfonso Alves tegen RKC vermoedelijk zijn rentree maken.

Historie laatste vijf edities Ajax-Heerenveen:
28 oktober 2005 Ajax-Heerenveen 0-0 (zie verslag)
16 oktober 2004 Ajax-Heerenveen 1-3 (zie verslag)
23 november 2003 Ajax-Heerenveen 3-1 (zie verslag)
29 mei 2003 Ajax-Heerenveen 3-0 (zie verslag)
17 maart 2002 Ajax-Heerenveen 2-0 (zie verslag)

Volg AJAX-Heerenveen live via internet!
Voor alle Ajax supporters die de wedstrijd niet live mee kunnen maken is er het alternatief om via internet te kijken. Dat kan via het betaalde kanaal van Planet.nl maar waarschijnlijk ook via een veelal Chinese P2P Netwerk. Hoe het werkt? Lees dat in het nieuwsbericht dat wij onlangs publiceerden. Lees echter ook dit aanvullende nieuwsbericht over kijken via Planet.nl. Voor de goede orde: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 19,50 euro!
Ajax is bij de bookmakers favoriet voor de winst op Heerenveen. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,3 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,5 keer en voor een zege van de Friezen 9 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,3= 19,50euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts