Huntelaar blikt vooruit naar duel tegen oude club Heerenveen; ‘Tijd van Chauvinisme is voorbij’

Veertien maanden geleden keerde Klaas Jan Huntelaar SC Heerenveen de rug toe om bij Ajax zijn carrière een nieuwe wending te geven. Tegenover het Friesch Dagblad laat de 23-jarige aanvaller weten dat de tijd van het chauvinisme voorbij is: ,,Als de kans komt, dan schiet ik hem erin”, legt Huntelaar uit. ,,Het zijn mooie herinneringen, maar het is niet zo dat je er elke dag aan terugdenkt. Je moet ook niet blijven omkijken. Ik heb op een gegeven moment een nieuwe keuze gemaakt en daar sta ik nog steeds volledig achter. En ik heb het hier geweldig goed naar mijn zin.’’

De stap van een subtopper naar een topclub is niet altijd even makkelijk voor een voetballer. “Het is altijd hectisch en vooral bij Ajax. Er staan voortdurend camera’s op je gericht. Dat merk je wel. Maar het is een gegeven en niet iets om je druk over te maken.’’

Dieptepunt
Over zijn lichte vormcrisis van begin dit jaar heeft hij niet wakker gelegen. ,,Dat was een dieptepunt voor mezelf. Maar dan moet je zorgen dat je zelf alles goed doet, zodat de trainer op een gegeven moment niet meer om je heen kan. En nu sta ik er weer in. Ik heb wel een aantal mindere wedstrijden gespeeld en daarin niet gescoord. Maar een vormcrisis gaat me te ver. Je probeert elke wedstrijd steeds weer het maximale eruit te halen. En als het niet gaat – om wat voor reden dan ook – zoals je graag wilt, dan denk je daar wel over na. Maar ik heb er beslist niet van wakker gelegen.’’

Met de komst van trainer Henk Ten Cate is er wel wat veranderd voor Huntelaar. ,,Er is een nieuwe technische staf en er zijn ook wat andere mensen bij gekomen, dus zijn er wat dingen veranderd. Maar niets om je druk over te maken. Ik moet gewoon mijn ding doen. Dat is goed voetballen en zorgen dat ik van waarde ben voor de ploeg. En scoren is daar een onderdeel van. Er zijn wel eens periodes dat het wat minder loopt. Dat hoort bij het voetbal. Het is gewoon belangrijk dat ik tijdens een seizoen een aantal doelpunten maak.’’

Alves
Bij Heerenveen ontbreekt morgen de geblesseerde Afonso Alves, die Huntelaar dit seizoen lijkt te gaan opvolgen als topscorer. ,,Hij doet het fantastisch in zijn eerste jaar. Het wordt lastig om hem nog in te halen.”

Related posts