Opnieuw vraagtekens rond betrouwbaarheid van bekerloting

Sinds jaar en dag wordt de betrouwbaarheid vann lotingen, zoals die voor de KNVB-beker, in twijfel getrokken. Er zijn hele therorieën over hoe, tijdens eerdere WK-lotingen, er geschoemeld zou zijn door te werken met warme en koude balletjes waardoor de ’trekkers’; veelal Duitsers, voor hun natie de zo gewenste tegenstanders uit de koker zouden halen. NAC-speler Arne Slot denkt dat ook de loting voor de halve finales van de beker geen zuivere koffie is. In een interview met Omroep Brabant maakt hij zijn ongenoegen kenbaar. De middenvelder moet het met zijn NAC Breda opnemen tegen AZ, terwijl Ajax stuit op RKC Waalwijk. Beide Noord-Hollandse clubs spelen thuis.

,,We kunnen het niet bewijzen, maar het is wel dubieus”, laat Slot weten. ,,In de achtste finale speelden alle topploegen thuis. Daar hebben ze zo veel kritiek op gehad, dat het de volgende ronde precies andersom was. En nu spelen AZ en Ajax weer thuis. Nou ja, ik zet er mijn vraagtekens bij.”

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de loting van de KNVB Beker tot verontwaardigde reacties leidt. Voorafgaand aan de achtste finales deden Jurrie Koolhof (destijds MVV) en Mike Snoei (Go Ahead Eagles) hun beklag over de affiches waarbij de topclubs het in eigen huis mochten opnemen tegen teams uit de Jupiler League.

Related posts