Ajax komt opnieuw met supportersforum

In het kader van de ambitie en intentie die Ajax heeft uitgesproken in haar beleidsplan om het contact en de band met zijn supporters te intensiveren probeert de club voor de derde maal een Ajax-supportersforum te lanceren. Nadat in de recente geschiedenis al twee keer eerder een poging tot een dergelijk forum een stille dood is gestorven lijkt het erop dat onze nieuwe algemeen directeur Maarten Fontijn het opnieuw wil proberen.

Het vorige supportersforum werd gesloten omdat het een persoonlijk spreekuurtje werd voor een aantal supporters die het erg interessant vonden om met de voorzitter om tafel te zitten en een kopje koffie te drinken in plaats van supportersproblematiek aan de kaak te stellen.

Nadat het forum werd bezocht door een aantal fanatieke, niet uitgenodigde supporters, bleek dat het bestuur en directie niet met de juiste mensen om tafel zat om supportersproblematiek te bespreken. Niet veel later is de ASD ontstaan, voortgekomen uit een aantal fanatieke supportersgroeperingen. Inmiddels is de ASD samen gesmolten met de OFA tot de AFCA supportersclub.

Wat de rol van de AFCA supportersclub in het forum zal worden komt niet helemaal uit de tekst naar voren, maar duidelijk is dat zij vanaf het begin van het forum betrokken zijn, net zoals de supportersvereniging Ajax en de Ajax Business Associates (de bobo’s met een Ajaxhart).

Ook bij dit forum zal er vanuit elk deel van het stadion een vertegenwoordiger worden gevraagd. Aangezien dit al twee keer mislukt is omdat naast Zuid en 410 de mensen alleen met hun eigen problemen bezig zijn, zijn wij bang dat ook dit forum niet lang stand houdt.

Wil je meer weten over het forum, een vraag stellen over stoeltjes, de grasmat of andere beleidszaken, of je zelfs al opgeven? Klik hier

Bron: Ajax.nl en Dapp’re Strijders

Related posts