Wegereef geeft fout toe
Uilenberg: ‘Onzin: Wegereef mag binnenkort gewoon Ajax fluiten’

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg heeft in het Algemeen Dagblad laten weten dat Jan Wegereef de komende weken evengoed een duel van Ajax zou kunnen fluiten. Gisteren kwam via het ANP naar buiten (zie bericht) dat Wegereef door de KNVB voorlopig niet meer ingezet zal worden bij duels van Ajax. ,,Dat is werkelijk de grootst mogelijke onzin’, aldus Uilenberg. ‘Het is de gewoonte om scheidsrechters na een wedstrijd niet binnen drie à vier speelronden dezelfde club te laten fluiten. In dit geval, vanwege de commotie, hanteren we die stelregel heel strikt. Maar daarna kan Wegereef wat ons betreft gewoon naar Ajax’.

Maandagavond verklaarde Uilenberg dat Wegereef in de fout was gegaan en het doelpunt van De Zeeuw had moeten afkeuren. In hetzelfde artikel in het AD gaat Uilenberg nog even in op het hele incident en zijn terechtwijzing aan het adres van Wegereef: ,,Ik heb daar geen spijt van,’’ reageerde Uilenberg gisteren. ,,Ik heb mijn mening pas gegeven nadat ik Wegereef had gesproken over de zaak. Die had thuis, in alle rust, de beelden nog eens bekeken en was zelf ook tot de conclusie gekomen dat De Zeeuw met gestrekt been op de doelman was ingekomen.

,,Ik voelde me dus ook om die reden vrij om mijn mening te geven. Maar los daarvan: wij lopen niet weg voor fouten van onze eigen mensen. Als die gemaakt worden, geven we dat gewoon ruiterlijk toe.’’

Opgeblazen
Uilenberg toont zich verbolgen over de wijze waarop media de zaak hebben neergezet. ,,Ik vind het echt opgeblazen. Er gebeurt meer in de wereld dan alleen een foute beslissing in het strafschopgebied van Ajax. Het lijkt op een hetze nu. Het gevolg is dat Wegereef zich niet in staat voelt de wedstrijd NAC-PSV te fluiten. Dat betreur ik, maar we respecteren zijn verzoek.’’

Related posts