Door Ron Schiltmans
Column: Schijtslechter

Hij heeft wekenlang alle one-man-shows van Louis van Gaal bibberend op tv gezien en daarna even zo vaak angstvallig op de kalender gekeken. De 25ste februari komt steeds dichterbij. “Mij zal het niet gebeuren!” roept Jan op zaterdagochtend strijdvaardig voor de spiegel. Hij oefent nog eens zijn vastberaden houding. “Je laat je toch niet door zo’n arrogante flapdrol de les lezen? Je bent internationaal scheidsrechter, of je bent het niet!” Heel even overweegt hij om de volgende ochtend stoer ongeschoren in Alkmaar te verschijnen. Van zijn lengte moet hij het nou eenmaal niet hebben in die meedogenloze voetbalwereld.

Zijn vrouw krijgt de hele week de chocola niet aangesleept. Liever keiharde verstopping dan dun door de broek zoals bij Ron Jans, is haar man’s motto. Dat hij daardoor de hele week chagrijnig is geweest heeft ze liefdevol geaccepteerd. Dat betekent meestal dat hij een topprestatie gaat leveren. Een hardnekkige verkoudheid is succesvol met geoorloofde middelen bestreden. De KNVB-arts noemde het een typisch Rosalesje: als je denkt dat je hem eindelijk kwijt bent, komt hij weer terug. Hij voelt zich nu topfit en scherp als een mes.

Gelukkig wordt het eindelijk zondag. Het strijdplan is tot in den treure de hele week geoefend:…

Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts