Degelijk Ajax naar 1/2 finale ten koste van Willem II: 0-2

Zonder ook maar enig moment echt goed te spelen heeft Ajax een degelijke 0-2 overwinning behaald op Willem II. Na amper 14 minuten zette Klaas Jan Huntelaar Ajax op een 0-1 voorsprong. Omdat het tempo veel te laag lag werden er verder nauwelijks kansen gecreëerd. Willem II leek even aan te zetten aan het begin van de tweede helft maar was niet bij machtte Ajax het lastig te maken. Even later had Mitea de kans om Ajax op 0-2 te zetten maar de Roemeen faalde oog in oog met doelman Aerts. Tien minuten voor tijd schoot Ajax de wedstrijd in het slot: Huntelaar schoot; Heitinga veranderde de bal vam richting: 0-2. Ajax plaatst zich door deze overwinning voor de halve finales zonder goed te spelen voor de halve finale van de KNVB-beker.

In de eerste helft kwam Willem II uiterst bleekjes voor de dag. De Tilburgers legden Ajax vrijwel niets in de weg, waardoor de gasten makkelijk het middenveld overstaken en kansen creëerden.

De 0-1 in de vijftiende minuut kwam dan ook niet onverwacht. Klaas-Jan Huntelaar brak op aangeven van Zdenek Grygera helemaal alleen door. De spits van Ajax passeerde Maikel Aerts en mikte de bal uit een moeilijke hoek in het doel.

Daarna kregen vooral Wesley Sneijder en John Heitinga goede mogelijkheden. Sneijder schoot telkens te hoog, Heitinga was dichterbij maar scoorde evenmin. Willem II bleef daardoor in leven en richtte zich na de pauze op.

De ploeg van Dennis van Wijk kwam goed uit de kleedkamer en oogde nu wel gedreven. Het leverde een uitgelezen kans op de 1-1 op. Ajax-huurling Rydell Poepon kwam alleen voor Maarten Stekelenburg maar stuitte de op de international.

Aan de andere kant kreeg invaller Nicolae Mitea een identieke kans, die hij op identieke wijze verprutste. Het offensiefje van de Brabanders luwde en Ajax herstelde zich. Negen minuten voor tijd voorkwam Heitinga dat het nog spannend werd. Hij verlengde een schot van Huntelaar zodanig dat Aerts kansloos was.

Henk ten cate was na afloop vooral blij met de zege. ,,In de beker draait het maar om één ding en dat is winnen. En dat hebben wij keurig gedaan. Het was zwaar op dit veld, maar we hebben een goede teamprestatie geleverd. We hadden misschien meer doelpunten moeten maken, maar al met al ben ik wel tevreden.”

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Willem II-Ajax 0-2 (0-1)
14. Huntelaar 0-1
80. Heitinga 0-2

Van Egmond
Toeschouwers: 11000
Kaarten: Geel: Leonardo, Maduro, Mitea, Perez (allen Ajax), Bælum (Willem II)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Heitinga, Stam (’39 Maduro), Grygera, Emanuelson, Gabri, Sneijder, Davids, De Mul (’79 Perez), Huntelaar, Leonardo (’55 Mitea)

Opstelling Willem II:
Aerts, Wau (’46 Imschoot), Bælum, Hill, Janse, v.d.Struijk, Kargbo, Boutahar, Poepon, Cristiano, Hadouir (’77 Den Ouden)

Related posts