Voorbeschouwing AZ-Ajax:
Grygera en ook Emanuelson inzetbaar, Vermaelen niet. KIJK HET DUEL LIVE VIA INTERNET!

Ajax kan zondag in het uitduel met AZ weer beschikken over Zdenek Grygera. De Tsjechische verdediger is hersteld van een hamstringblessure. Of Grygera in de basis begint tegen de Alkmaarders is nog niet bekend maar wel zeer waarschijnlijk. Voor Urby Emanuelson komt de wedstrijd in het DSB Stadion te vroeg. De linkerverdediger trainde vrijdag, net als Grygera, weer mee met de groep maar of Ten Cate het risico wil nemen ook direct met hem te starten valt te betwijfelen.

Ook Thomas Vermaelen is nog niet fit. AZ en Ajax strijden zondag om de tweede plaats op de ranglijst. De Amsterdammers, die momenteel achter PSV op de tweede plaats staan, hebben één punt voorsprong op AZ.

Personele problemen AZ
Terwijl bij Ajax langzaam de ziekenboeg leegstroomt lopen de personele problemen bij AZ voorafgaand aan de topper tegen AZ juist op. Het aantal spelers waaruit AZ-coach Louis van Gaal komende zondag kan kiezen voor het duel met Ajax is weer wat kleiner geworden. Rogier Molhoek, die gisteren geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen Fenerbahçe, is zondag niet inzetbaar. Naast Molhoek kan Van Gaal ook niet beschikken over Khalid Sinouh, Joey Didulica, Stijn Schaars, Simon Cziommer en David Mendes da Silva. Ook deze spelers zitten momenteel in de lappenmand. Barry Opdam zal de ontmoeting eveneens moeten missen; hij is geschorst.

De inzetbaarheid van Moussa Dembélé en Kew Jaliens is daarnaast nog twijfelachtig. Het tweetal is momenteel nog niet honderd procent fit, en trainde vrijdag apart van de groep.

Foutje Davids
Van Gaal komt zondag ook Edgar Davids weer tegen. De speler met wie bij Ajax halverwege jaren negentig grote successen beleefde staat zondag met Ajax tegenover zijn voormalige trainer. Als het aan Van Gaal had gelegen, had de middenvelder ook voor AZ kunnen spelen. ,,Edgar kan altijd bij me aankloppen. Maar dat heeft hij nu niet gedaan. Dat is een foutje van hem”, sprak Van Gaal met een glimlach.

Met risico
Spijkerman, die de verhinderde Henk ten Cate verving tijdens de persconferentie voorafgaand aan AZ – Ajax, was aandachtig toeschouwer bij het UEFA Cupduel van de Alkmaarders tegen Fenerbahce. De Ajax-trainer had gezien dat AZ in de eerste helft ‘aangepast’ speelde, met de 3-3 uitslag van de uitwedstrijd in het achterhoofd. ,,Ze hadden moeite om het spel te maken. In de tweede helft, toen het 0-2 stond, zag je het AZ zoals we het kennen”, zei Spijkerman. ,,Toen speelden ze goed, maar met risico.”

,,Voor Ajax is iedereen te pakken”, reageerde Spijkerman op een vraag of AZ te verslaan is aanstaande zondag. ,,We moeten voortborduren op de prestatie van ons elftal tegen Werder Bremen. Als we het goede gevoel meenemen naar Alkmaar en we tonen dezelfde inzet, kunnen we van AZ winnen.”

Historie laatste vijf edities AZ-Ajax:
18 september 2005 AZ-Ajax 4-2 (zie verslag)
3 oktober 2004 AZ-Ajax 0-0 (zie verslag)
28 maart 2004 AZ-Ajax 1-1 (zie verslag)
27 april 2003 AZ-Ajax 1-3 (zie verslag)
17 februari 2002 AZ-Ajax 0-0 (zie verslag)

Volg AZ-AJAX live via internet!
Voor alle Ajax supporters die de wwedstrijd niet live mee kunnen maken is er het alternatief om via internet te kijken. Dat kan via het betaalde kanaal van Planet.nl maar waarschijnlijk ook via het Chinese Caifu Sports. Hoe het werkt? Lees dat in het nieuwsbericht dat wij onlangs publiceerden. Lees echter ook dit aanvullende nieuwsbericht over kijken via Planet.nl. Voor de goede orde: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 49,50 euro!
Ajax is bij de bookmakers in ieder geval favoriet voor de winst tegen AZ. Voor een overwinning van Ajax wordt 3,3 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 2,7 keer en voor een zege van AZ 2,35 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×3,3= 49,50euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts