Scheidsrechtelijke dwaling Wegereef kost Ajax-tiental winst op AZ: 1-1 Incl. foto’s!

In een zinderende wedstrijd heeft Ajax met 1-1 gelijk gespeeld in Alkmaar tegen AZ. Ajax speelde de gehele tweede helft met tien man nadat scheidsrechter Wegereef op slag van rust Edgar Davids met zijn 2e gele kaart wegstuurde. Ondanks het ondertal kwam Ajax op 1-0 via Perez. Een scheidsrechtelijke dwaling van Wegereef, die met gestrekt been inkomen van De Zeeuw op Stekelenburg onbestraft liet, hielp AZ vervolgens naast Ajax: 1-1.

Ajax-coach Henk ten Cate reageerde na afloop furieus op de fluitkunsten van Wegereef. Ajax had deze zondagmiddag niet tegen AZ maar tegen FC Wegereef gespeeld, zo oordeelde Ten Cate terecht. ,,Ik ben zeer teleurgesteld door het optreden van het arbitrale trio. Zij hebben fouten gemaakt waardoor wij de wedstrijd niet winnen, hele belangrijke fouten.

Belachelijke rode kaart
De rode kaart van Edgar Davids was belachelijk. De eerste gele kaart was duidelijk een schwalbe van de tegenstander. Dat gebeurt op een meter afstand van de grensrechter. De tweede gele kaart was gewoon een botsing, er was absoluut niet de intentie de man te raken.

In het vervolg van de wedstrijd bleek dat Wegereef de wedstrijd totaal niet in de hand had: Hij strooide met kaarten wanneer er geen aanleiding voor was en liet overtredingen erger dan die van Davids totaal onbestraft.

Feit blijft dat psv de lachende 3e is en waarschijnlijk wel een bloemetje laat bezorgen op Wegereef’s huisadres. De Eindhovenaren zagen de voorsprong op Ajax groeien naar 7 punten en die op AZ zelfs naar 8. Wegereef bedankt!


Jammer dat de uitnodiging voor ons dit keer uitbleef…


Voortaan dus ook al met de combi naar Alkmaar


Lekker weertje!
Leen van Frisia heeft een mooi stadion neer gezet!


Jammer alleen dat veel kaaskoppen toch nog in de regen staan!


Tifo in Alkmaar
Opkomst van beide teams


Ex-Ajacied Shota Arveladze in duel met Kenneth Perez


Jaap Stam zit Arveladze op de huid


Stam scheld Wegereef de olifantenhuid vol


Wegereef geeft Davids geheel ten onrechte zijn tweede gele kaart


Edje was na al die jaren vergeten dat de Nederlandse scheidsrechters zo slecht zijn


De Zeeuw torpedeert Stekelenburg maar Wegereef is blind


De beelden liegen er toch echt niet om!


Jantje Wegereef gaat in de fout en heeft zelfs na het zien van de beelden niet het lef zijn ongelijk toe te geven


Knap dat hij naderhand, terwijl duidelijk Leonardo hem het zicht belemmerd, durft te zeggen dat hij het goed gezien heeft


FC Wegereef-Ajax: 1-1


Playmobiel moet de orde handhaven
Met slechts een punt huiswaarts

AZ-Ajax: 1-1 (0-0)
65. Perez 0-1
79. Martens 1-1

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 16000
Kaarten: Geel: Sneijder, Huntelaar, Stam, Babel, Gabri (allen Ajax), Vormer(AZ) Rood: Davids (Ajax 2x geel ’45)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu (’62 Maduro), Stam, Heitinga, Davids, Gabri, Sneijder (’46 Grygera), Perez, Leonardo, Huntelaar (’84 De Mul), Babel

Opstelling AZ:
Waterman, Steinsson, Jaliens (’55 Vormer), Donk, De Cler, Jenner (’74 Lens), De Zeeuw, Dembélé, Boukhari (’67 Martens), Arveladze, Koevermans

Related posts