Ajax en Van den Brom gaan uit elkaar: Weg naar Haarlem open?

Ajax wil de samenwerking met hoofd opleidingen John van den Brom komende zomer stopzetten. De club is niet geheel tevreden over het functioneren van Van den Brom, zo meldt RTV Noord-Holland. Ajax heeft Van de Brom inmiddels laten weten dat hij mogelijk in aanmerking kan komen voor het hoofdtrainerschap bij Haarlem als opvolger van Gert Aandewiel. Misschien niet geheel toevallig verscheen deze week het bericht dat Van den Brom daar in beeld is.

De Hoofd Jeugdopleidingen van de Amsterdammers heeft een verschil in ambitie met de club. Daarnaast wil hij na het afronden van zijn trainerscursus weer voor een groep staan, meldt De Telegraaf.

Op het veld
,,Zijn hart ligt duidelijk nog op het veld”, reageert technisch directeur Martin van Geel. “Gaandeweg werd duidelijk dat hij nog andere ambities heeft. Bovendien viel de last van een complete organisatie hem zwaar. Over een aantal dingen zijn we niet tevreden, maar over andere dingen zeker wel.”

,,John is een prima vent en nog vrij jong. Daarom denken we nu ook met hem mee. Hij doet de cursus coach-betaald voetbal niet voor niets en er is belangstelling. Als hij uiteindelijk niet ergens terecht kan, blijft hij misschien wel in een andere rol aan Ajax verbonden.”

Haarlem
Van den Brom ontkent dat al vaststaat dat hij volgend seizoen bij Haarlem aan de slag gaat. ,,Het klopt wel dat Haarlem interesse heeft getoond. Ze zijn niet de enige. Vandaar dat ik me nu op mijn toekomst aan het beraden ben.”

,,Ik heb een topbaan, maar we zitten niet op dezelfde golflengte en ik mis ook de dagelijkse werkzaamheden op het veld. Mijn contract loopt weliswaar nog twee jaar door, maar als je hoort dat ze niet tevreden zijn, is de stap om te vertrekken sneller gemaakt.” Inmiddels gaan al geruchten over de eventuele opvolger van Van den Brom. Jan Olde Riekerink zou de nieuwe hoofd opleidingen van Ajax worden.

Related posts