Voorbeschouwing Ajax-Werder: Vol op de aanval met Perez als 5e aanvaller!

Ajax staat donderdagavond voor de bijna onmogelijke opgave de 3-0 achterstand, opgelopen in de heenwedstrijd in Bremen, goed te maken. Realistisch gezien lijkt het halen van de tweede ronde een onmogelijek opgave. Doel is nu volgens coach Henk ten Cate om een positief resultaat te halen voor de mensen die komen kijken. Het wordt er overigens ook niet makkelijker op voor Ajax: De personele problemen zijn alleen maar toegenomen. Tegenover de terugkeer van George Ogararu staat dat Lindenberg en Gabri geschorst zijn. De geblesseerden (Grygera, Emanuelson en Vermaelen) zullen ook niet tijdig fit zijn. ,,We zullen er in ieder geval alles aan doen”, zo beloofde Ten Cate.

Afgaande op de laatste training voor het duel in de UEFA-beker begint Ajax vol op de aanval: Met drie spitsen en twee aanvallende middenvelders. Leonardo, Klaas-Jan Huntelaar en Ryan Babel krijgen hulp van Wesley Sneijder en Kenneth Perez.

Wonder van Amsterdam
Ten Cate benadrukte dat de aanvallende speelstijl ook uit nood is geboren. ,,Over veel meer andere voetballers kan ik niet beschikken “, aldus de coach. Toch koestert Ten Cate nog enige hoop, zei hij gisteren na de laatste training van zijn ploeg. Hij sprak in dat verband zelfs hardop over ‘het wonder van Amsterdam’. “Ik geloof nog in de volgende ronde, ook al zijn onze kansen niet zo groot. Ons elftal zal voornamelijk uit aanvallend ingestelde spelers bestaan, ik denk een stuk of zeven. Stel dat je vroeg scoort, dan komt het geloof in de ploeg en kan het nog een hele interessante wedstrijd worden.”

Donald op school
Jeffrey Sarpong wordt voor de wedstrijd tegen Werder Bremen overgeheveld uit de selectie van jong Ajax. De 18-jarige Mitchell Donald, die vorige week zijn debuut maakte, is niet door Ten Cate in de selectie opgenomen wegens verplichtingen op school.

Werder
Werder kan in Amsterdam weer beschikken over Duitse international Tim Borowski. De middenvelder is hersteld van een voetblessure, waardoor hij onder andere het eerste duel tegen Ajax miste. Werder moet het wellicht wel doen zonder verdediger Naldo en middenvelder Torsten Frings. Het duo kampt met blessures.

Afscheid Rosenberg
Voorafgaand aan de wedstrijd zal Markus Rosenberg afscheid nemen van het Amsterdamse publiek.
Omdat hij dit jaar in het Europese bekertoernooi al uitkwam voor Ajax, is hij niet gerechtigd om ook voor de Duitsers te spelen. De Zweedse international verkaste in januari van dit jaar van Ajax naar de tegenstander van vanavond. Voor Ajax speelde hij 63 officiële wedstrijden waarin hij 20 doelpunten maakte.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Ogararu, Stam, Heitinga en Roger; Perez, Maduro en Sneijder; Leonardo, Huntelaar en Babel.

Protest 410
Uit protest tegen de het vak opgelegde sancties naar aanleiding van het spandoekincident bij Ajax – Feyenoord zal Vak 409/410 de eerste dertig minuten van de wedstrijd stil blijven. Na dat half uur zal Ajax ongeacht de stand de rest van de wedstrijd door 409/410 vocaal ondersteund worden. Iedereen die naar vak 409/410 komt wordt opgeroepen witte kleding te dragen.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
er is geen echte favoriet bij de bookmakers en dus is er voor zowle een zege van Ajax, een gelijkspel als winst van Werder flink wat te verdienen!. Voor een overwinning van Ajax wordt 2,4 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,3 keer en voor een zege van Werder Bremen 2,75 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×2,40= 36 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts