Talent Vito Wormgoor(18) mondeling akkoord over contract tot 2009

Vito Wormgoor is begin deze maand mondeling tot een akkoord gekomen met Ajax over een contract dat de 18-jarige verdediger tot 30 juni 2009 aan Ajax zal verbinden. ,,Het contract ligt klaar, heeft mijn zaakwaarnemer me verteld. We moeten alleen nog een datum prikken voor de ondertekening”, aldus Wormgoor op Highlow. Een jaar geleden ontdekte John van den Brom, Hoofd Opleidingen van Ajax, de jonge verdediger bij de hoofdklasse amateurs van DOVO.

Vol vertrouwen begon Vito afgelopen zomer bij de A1 aan zijn avontuur, dat begin deze maand al door Martin van Geel bekroond werd met een contract. Wat goed is komt snel, luidt een in dit geval zeer terecht gezegde, want minstens vijf clubs wilden Wormgoor inlijven. Die heeft maar één boodschap aan de andere BVO’s: “Ik ga voor Ajax!”

Op de vraag of Ajax zijn club is: ,,Ja zeker, toch wel een beetje. Hoor mij nou, een beetje,” verbetert hij zich rap, ,,heel erg trots, hoor! Ik had dit niet aan het begin van het seizoen verwacht.” Dat Vito’s talent niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit de aandacht van andere clubs uit het betaalde voetbal. “Er waren een aantal clubs, vijf of zo, maar mijn zaakwaarnemer zei tegen me, dat ik me daar niet teveel op moest richten. ‘Er staan een stuk of vijf clubs te kijken langs de lijn, maar blijf gewoon lekker voetballen. Dat heb je bij DOVO ook gedaan. Toen heb je je in de picture gespeeld bij Ajax.’ En daar heeft-ie wel gelijk in. Het is aan mij om goed te voetballen en gewoon mijn ding te doen. Het kan altijd beter!”

Related posts