Ajax veel sterker maar Werder door: 3-1

Ajax is zoals verwacht gestrand in de UEFA Cup. Maar het kan de UEFA cup wel met opgeheven hoofd verlaten. Ajax kwam flitsend uit de startblokken en stond al na 3 miniten op 1-0. Aax leek te twijfelen tussen vol doorgaan of even afwachten. Werder profiteerde vrijwel direct en maakte gelijk. Ook hierna was Werder de gevaarlijkste ploeg.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

In de tweede helft stond Werder in het begin goed te verdedigen en kwam Ajax er niet doorheen. Na 15 minuten in de tweede helft kwam Ajax toch op 2-1 door Huntelaar na de voorbereiding van Babel. In de 74ste minuut was het Babel zelf die voor de 3-1 zorgde, hij sneed door de defensie van Werder en ronde knap af.

Even knepen de Duitsers nog de billen tegen elkaar maar Ajax had wat pech bij enkele dotten van kansen. Alles werd vervolgens uit de kast getrokken om de Duitse winst veilig te stellen: Tijdrekken, Schwalbes. Helaas kwam Ajax er niet meer door maar zoals gezegd kan men, voor wat het waard is, met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

gemengde gevoelens
Henk Ten Cate reageerde na afloop van het duel met gemengde gevoelens. De Amsterdammer geloofde niet in een eervol afscheid: “Ik had liever 2 barslechte wedstrijden en door, dan 1 goede wedstrijd en niet door.”

”We hebben het in Duitsland laten liggen”, doelde Ten Cate op de nederlaag in het eerste duel (3-0). ”We speelden daar lange tijd met tien man en kregen een doelpunt tegen dat nooit had mogen tellen. Daarbij verzuimden we te scoren.”

Wonder van Amsterdam
“Het wonder van Amsterdam was bijna geschiedt,” zo reageert Ten Cate tegenover de NOS. “Als Wesley de 4-1 had gemaakt had het een geheel andere wedstrijd kunnen worden. Maar als hadden komt, is hebben meestal te laat,” aldus een nuchtere Ten Cate. “Ik vind het bewonderenswaardig hoe we gestreden hebben en een mooie overwinning hebben behaald. Ik moet de ploeg complimenten maken.”

Ten Cate zag echter ook minpuntjes aan de overwinning. De ploeg anticipeerde slecht na de vroege 1-0. “We hebben veel spelers die aanvallend denken. Dan krijg je de deksel op de neus. Het werd te snel 1-1.” Uitblinker Sneijder is dat volkomen met zijn trainer eens: “We gingen iets te geforceerd op zoek naar de 2-0. Die snelle tegengoal heeft ons de das omgedaan. We scoren namelijk wel drie keer.”

”Ook vandaag in de tweede wedstrijd tegen Werder hadden we het misschien nog kunnen halen. Al moet ik ook wel zo eerlijk zijn dat zij ook wel enige kansen hebben gemist. Ajax heeft vandaag karakter getoond. Ik denk dat we hier volgend jaar mee verder kunnen.” aldus ten Cate.

Ajax-Werder Bremen 3-1 (1-1)
3. Leonardo 1-0
13. Almeida 1-1
60. Huntelaar 2-1
74. Ryan Babel 3-1

Scheidsrechter: Webb (Eng)
Toeschouwers: 35227
Kaarten: Geel: Huntelaar, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Wiese,en Borowski (beide Bremen)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Oguraru, Heitinga, Stam, Roger, Perez, Maduro, Sneijder, Leonardo (De Mul), Huntelaar, Babel

Opstelling Werder:
Wiese, Pasanen, Mertesacker, Naldo, Wome, Frings, Jensen, Diego (Vranjes), Borowski, Klose, Almeida (Schultz)

Related posts