Ajax laat Maduro in onzekerheid: transfer in de zomer?

Terwijl Ajax alle andere jonge spelers met een verbintenis tot 2008 inmiddels uitgenodigd heeft voor contractonderhandelingen heeft Hedwiges Maduro nog niets van Ajax vernomen. Ryan Babel, Kenneth Vermeer en Jan Vertonghen tekenden al bij. John Heitinga en Edgar Manucharyan voeren nog contractonderhandelingen. Maar Maduro, die net als die andere spelers een contract heeft tot 2008, hoefde helemaal nog niet op gesprek te komen. ,,Ik weet ook niet waarom,” aldus Maduro vandaag in Het Parool. ,,Maar er spreekt weinig vertrouwen uit.”

De meest voor de hand liggende reden waarom Maduro niet wordt gevraagd zijn contract te verlengen, is dat de club het verder niet ziet zitten in de international. Technisch directeur Martin van Geel wenst echter geen openheid van zaken te geven.

,,Dat we niet worden uitgenodigd voor contractonderhandelingen, is wel een bepaald signaal,” aldus Maduro’s zaakwaarnemer Rodger Linse. ,,Hedwiges wil graag slagen bij Ajax, maar het is logisch dat we ons nu de vraag stellen of hij toekomst heeft in Amsterdam. Mochten club en speler uit elkaar gaan, dan hoop ik dat het in goed overleg gebeurt. Er zit geen gelimiteerde transfersom in het contract.”

,,Als er niets verandert, zou ik deze zomer eigenlijk moeten worden verkocht,” zegt Maduro. Daarmee vat hij de bedrijfslogica van een voetbalclub helder samen.

Potentie
Ziet Ajax potentie in Maduro, dan verlengt de club de komende maanden zijn contract. Ziet Ajax geen potentie in de middenvelder, dan is een overgang in de zomer van 2007 nog de enige manier om een aardige transfersom voor de middenvelder op te strijken.

Related posts