Ex-Ajacied Brouwer:’Liverpool groter dan Ajax’

Tijdens de afgelopen winterstop maakte Jody Brouwer, jeugdspeler van Ajax, een verrassende overstap naar het Engelse Liverpool. In een interview op de officiële website van Liverpool vertelt Brouwer over zijn keuze en zijn ervaringen tot heden: ,,Liverpool is een van de grootste clubs ter wereld. Vlak voor oud&nieuw hoorde ik van mijn zaakwaarnemer dat Liverpool interesse had. Vervolgens heb ik 7 januari met trainer Rafael Benitez gesproken. Hij vertelde dat hij grote plannen had om een aantal jonge spelers snel te laten doorstromen. De trainer maakte wel gelijk duidelijk dat ik in de reserves zou beginnen. Af en toe mocht ik met het eerste gaan meetrainen. Daar is het nog niet van gekomen. Wel heb ik een paar keer met de wissels meegetraind. Het is voor mij al fantastisch om met een spits als Robbie Fowler te spelen.”

,,Voordat ik kwam heb ik met Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden gesproken over de club en de stad. Je kunt niet elke dag naar een club als Liverpool. Het is een geweldig grote club, groter dan Ajax zelfs want Liverpool speelt in de beste competitie ter wereld. Ik moet eerst goed gaan spelen dan zien we wel weer. Geduld is noodzaak want er lopen hier veel goede spitsen rond. De faciliteiten hier zijn ook beter, al was het bij Ajax ook goed. De sportschool hier is een stuk groter.”

Zie ook eerdere berichten:
24 januari 2007: Liverpool bevestigt komst Ajax A1-speler Jordy Brouwer
21 januari 2007: Van Geel: Brouwer was nog niet klaar voor beloften
19 januari 2007: Liverpool legt Ajax-talent Brouwer voor 4,5 jaar vast

Related posts