Door Ron Schiltmans:
Column: Met alle respect

Danny Blind mocht in één week twee keer bij de NOS opdraven, om zich weer eens met Ajax te bemoeien en de Amsterdammers speelden meteen twee van hun slechtste wedstrijden van het seizoen. Déjà vu, maar dat moet toeval zijn geweest. Je kunt van de voormalige Ajaxcoach vinden wat je wilt, maar Danny is in ieder geval een échte gentleman. Vooral tijdens Studio Voetbal is Blind fors in aanzien gestegen. Bij mij tenminste. Hugo Borst vroeg brutaal of iemand, die met een slok op een zwaar ongeval heeft veroorzaakt, als Technisch Directeur van Sparta nog wel spelers tot de orde kan roepen. Als Blind was opgestaan en weggelopen had ik dat niet gek gevonden. Maar Danny vertrok geen spier en gaf zelfs keurig antwoord. Ook lastige vragen over het functioneren van Henk ten Cate werden netjes beantwoord. Respect! Als daar Louis van Gaal had gezeten…

Dat wandelende kruitvat zie ik nog wel een keer exploderen. Groningen coach Ron Jans stookte het vuurtje zondag nog eens lekker op. Een thuisnederlaag tegen Ajax en een vurige Ten Cate tijdens de persconferentie zouden zondag de rest kunnen doen. Johan Derksen noemt het prachtige tv, maar ik kan me niet voorstellen dat Mevrouw van Gaal op voetbaldagen de tv nog aan durft te zetten. Míjn vrouw zou zich kapot schamen. Het wordt elke keer weer genanter. En ik snap het ook niet. Hoe kan een groot trainer als Van Gaal zich zó laten kennen? Je kunt jezelf ook te serieus nemen. Ron Jans riep dan wel dapper dat hij hier boven wilde staan, maar deed het ondertussen volgens mij gewoon in zijn broek. En terecht. Met alle respect, maar als ik Van Gaal zie en hoor…

Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts