Protestactie Vak410 vergroot grafstemming in de ArenA

De wedstrijd tegen Excelsior was de eerste thuiswedstrijd na de overwinning op feyenoord van twee weken geleden. Zoals breed uitgemeten in verschillende media was er het gedoe omtrent een spandoek naar aanleiding waarvan Ajax meende de moraalridder uit te moeten hangen en Vak 410 uit te sluiten van sfeeracties. Die maatregelen hebben hun uitwerking niet gemist: het was vandaag sfeerloos en doodstil. Vak 410 was uit protest stil en te laat en het 410-spandoek hing ondersteboven. Is dat wat de directie wil?

Het kan natuurlijk toeval zijn, maar normaal gesproken zou het hele stadion aangevoerd door Vak 410 de spelers bij een gelijke tussenstand naar een overwinning schreeuwen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een tegenstander in de laatste minuten toch verliest in de Arena. Vandaag bleef een slotoffensief binnen en buiten de lijnen uit. Donderdag volgt de – volkomen nutteloze – wedstrijd tegen Bremen. Met dank aan de directie zal het met een beetje pech wederom een dooie bedoening zijn. AFCA Supportersclub hoopt dat de directie snel tot inkeer komt en dat alle partijen weer op één lijn komen te zitten. Niet voor niets blijft ons motto: ÉÉN AJAX!!!



Inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen een delegatie van het Ajax-bestuur en een delegatie van het sfeerteam over de door Ajax genomen maatregelen.

Bron: AFCA Supportersclub

Related posts