Ten Cate: Wellicht spelers uit 2e-3e voor zak geld naar AZ maar geen 1e elftal spelers

In het Algemeen Dagblad liet Ajax coach Henk ten Cate weten niet bang te zijn voor het wegkapen van Ajax spelers door AZ. Brands zinspeelde afgelopen week in VI op het shoppen naar spelers bij de concurrentie. ..Misschien dat spelers uit ons tweede en derde echelon naar AZ vertrekken, als daar een bak met geld wordt opengetrokken. Maar dat geldt niet voor het eerste echelon, denk ik.”

Concurrentie uit Nederland is wel het laatste dat Ajax kan gebruiken. In de Arena piekeren de beleidsmakers zich suf hoe zij een elftal elke twee jaar kampioen maken kunnen maken en naar de beste zestien van Europa voortstuwen, zonder dat buitenlandse clubs weer komen winkelen in Amsterdam.

Zo vertrekt Zdenek Grygera straks transfervrij naar Juventus in Italië. Tijdens zijn wekelijkse persconferentie filosofeerde Ten Cate gisteren openlijk over het dilemma van een club als Ajax.

Een ploeg geleidelijk naar de top brengen, zoals Louis van Gaal in de jaren ’90 nog lukte, is vrijwel onmogelijk geworden. In de uitwedstrijd bij Werder Bremen, woensdag, bleek dat Ajax nog weinig in Europa heeft te zoeken.

A-junioren
Ten Cate: ,,Bij Ajax is de situatie zo dat je A-junioren als Mitchell Donald en Vurnon Anita al moet inbrengen, als er mensen wegvallen. Zij moeten het straks ook overnemen als bepaalde spelers weggaan. Vroeger ging een Ajax-voetballer op z’n 24ste naar het buitenland en was zijn vervanger twintig. Nu vertrekken de jongens van twintig, 21 jaar. ,,Kijk naar Van der Vaart en De Jong. Van der Vaart was zelfs al aanvoerder. Hun vervangers zijn A-junioren. Gelukkig brengen Stam en Davids nu de nodige balans.’’

Related posts