Rosales zelf zit kapot
KNVB wil niet meer meewerken aan transfer maar River Plate schreef hem al in bij eigen bond

In Argentinie heeft River Plate vandaag weer een nieuw hoofdstuk in de Rosales soap toevoegd: De club heeft naar eigen zeggen Rosales gisteren bij de Argentijnse bond ingeschreven als nieuwe aanwinst. De club loopt daarmee vooruit op het eventueel rondkomen van de transfer. Een vertegenwoordiger is in Amsterdam en blijft het weekend om maandag Ajax alsnog te bewegen tot een transfer.

Die vasthoudendheid heeft weinig zin meer. “Tot vrijdag wilde de KNVB meewerken aan de uitgaande transfer. Schijnbaar is de Argentijnse markt twee weken langer geopend. Nu is de transferperiode definitief gesloten. Rosales blijft,” aldus Van Geel in Het Parool.

Wekenlang hing zijn vertrek naar zijn vaderland in de lucht (zie alle berichten hierover onderaan dit artikel). River Plate, met voetballegende Daniel Passarella als trainer, kreeg het financiële plaatje echter niet rond. Ajax zou geen genoegen nemen met bankgaranties, na de slechte ervaringen in het verleden met bijvoorbeeld de overgang van Christian Chivu naar AS Roma in 2003.

Gisteren rees er echter toch weer twijfel. Passarella zou hoogstpersoonlijk een groep investeerders bereid hebben gevonden het transfergeld op tafel te leggen. Dat meldde de Argentijnse krant Clarin.

Volgens Van Geel heeft dat niets aan de situatie veranderd. ”Tot vrijdag wilde de KNVB meewerken aan de uitgaande transfer. Schijnbaar is de Argentijnse markt twee weken langer geopend. Nu is de transferperiode definitief gesloten. Rosales blijft.”

Eindelijk rust
Voor de speler zelf betekent dat eindelijk rust. Na weken van onzekerheid kan hij zich weer op Ajax concentreren. Een voornemen dat hij eerder deze week al uitsprak. De commotie leek Rosales ongemoeid te laten. Altijd straalt hij plezier uit tijdens de trainingen. Dat gebeurde ook de laatste maanden, terwijl hij zijn basisplaats kwijtraakte aan Tom de Mul. Ook deze week, ondanks het stuklopen van de transfer.

Een ideale prof, noemde Henk ten Cate Rosales al eens. ,,Iemand die met een lach door het leven gaat en nooit zeurt,” zei de trainer twee weken geleden. Hij wees nog eens fijntjes op het verschil met Markus Rosenberg, de Zweedse reservespeler wiens gemoed steeds zwaarder werd bij het steeds minder worden van het aantal speelminuten.

In het hart getroffen
Gisteren moest zelfs Ten Cate toegeven dat Rosales ook maar iemand van vlees en bloed is. ,,Niemand is zo stabiel dat dit je niks doet.” Het niet doorgaan van de transfer naar River Plate heeft Rosales toch in het hart getroffen. Ten Cate: ,,Hij hoorde het nieuws pas dinsdag in Duitsland. Hij was erg aangeslagen. Om die reden heb ik hem tegen Werder Bremen ook buiten de selectie gelaten.”

Ten Cate verder: ,,Het is vooral heel sneu voor Rosales zelf. Wekenlang is die jongen heen en weer geslingerd. Hij leefde tussen hoop en vrees. De ene dag denkt hij terug naar Argentinië te gaan. De volgende dag hoort hij weer iets anders. Zijn moeder heeft het er ook erg moeilijk mee gehad.”

Zie ook eerdere berichten uit de soap die Rosales heet:
17 februari 2007: Van Geel: River Plate is nu te laat. Rosales heeft het zwaar na afketsen transfer
15 februari 2007: River Plate doet nog een poging; Rosales heeft er inmiddels ook zijn buik vol van
14 februari 2007: Van Geel bevestigd: ‘Transfer Rosales van de baan’
13 februari 2007: ‘Transfer Rosales van de baan: Argentijn blijft tenminste tot de zomer bij Ajax’
13 februari 2007: Ajax ook zonder Sneijder en Rosales in Bremen? Toch verhuur Rosales ipv verkoop?
12 februari 2007: ‘Wel degelijk financieel knelpunt in onderhandelingen rond transfer van Rosales’
9 februari 2007: Vraagprijs voor Rosales niet omlaag: Onduidelijkheid over deadline transfertermijn
9 februari 2007: ‘Ajax verlaagt vraagprijs Rosales’. Speler zelf gelooft niet meer in transfer
8 februari 2007: Het blijft aanmodderen rond transfer Rosales naar River Plate. Deur nog op een kier
7 februari 2007: Rosales blijft toch gewoon?!
1 februari 2007: Rosales nog steeds niet naar River Plate, nog een week de tijd
31 januari 2007: River Plate en Ajax akkoord over transfersom Rosales maar betalingstermijn vooralsnog struikelblok
30 januari 2007: ‘Transfer Rosales naar River Plate rond…maar volgens Van Geel nog niet!’
29 januari 2007: ‘Transfer Rosales naar River Plate wordt vandaag afgerond’
26 januari 2007: Ook Rosales en Lindenbergh dichtbij vertrek
24 januari 2007: President River Plate ontkent rondkomen transfer Mauro Rosales
23 januari 2007: ‘Ajax en River Plate akkoord over transfer Rosales’
23 januari 2007: Rosales ziet terugkeer naar Argentinië wel zitten
22 januari 2007: Rosales nu toch weer wel in beeld bij River Plate?
15 januari 2007: ‘Rosales uit beeld bij River Plate’
8 januari 2007: River Plate wil na afketsen transfer Lavezzi nu echt werk maken van Rosales
3 januari 2007: River Plate heeft Mauro Rosales op reservelijstje staan
20 november 2006: Van Gelder: ‘Rosales wil vertrekken’. Speler zelf noemt bericht onzin
18 januari 2006: ‘Ajax wil Rosales toch verhuren aan River Plate’

Related posts