HSV wint dankzij twee goals van Van der Vaart wèl van Werder Bremen

Hamburger SV kon zaterdag wel wat Ajax woensdag niet lukte: winnen van Werder Bremen. HSV won de derby door twee doelpunten van ex-Ajacied Rafael van der Vaart met 2-0. Het was pas de derde zege van het seizoen voor de club uit Hamburg. Bij Werder stond oud-Ajacied Markus Rosenberg voor het eerst in de basis. Hij werd na 63 minuten gewisseld. Bij HSV kwam een andere ex-Ajacied; Nigel de Jong, acht minuten voor tijd in het veld.

De eerste goal van Van der Vaart kwam uit een penalty. De tweede was in de slotfase toen Nigel de Jong een bal naar voren schoot en Van der Vaart ex-twente-speler Niemeyer in een duel aftroefde en vervolgens knap de bal tussen de benen van de Werder-doelman schoot: 2-0.

Werder haakte door de derde nederlaag op rij in de competitie voorlopig af in de strijd om het kampioenschap. HSV staat op de zestiende plaats.

Related posts