Petri Pasanen heeft nog altijd een goed gevoel bij Ajax

Waar Marcus Rosenberg achteruit trap richting zijn oude werkgever Ajax (zie bericht) bewaart Petri Pasanen nog altijd goede herinneringen aan Ajax. De Fin komt woensdagavond oude bekenden tegen: John Heitinga, Wesley Sneijder en Maarten Stekelenburg. Met alle drie speelde hij samen bij Ajax, de club die hij tussen augustus 2000 en januari 2004 diende.

De Fin bewaart goede herinneringen aan Amsterdam, hoewel zijn eerste jaar moeilijk en eenzaam was, zo vertelt hij in Het Parool vandaag. Zijn finest hour beleefde hij in het Champions League-duel met Valencia, maart 2003, een wedstrijd waarin hij met een sierlijke kopbal scoorde (1-1). Ajax haalde de kwartfinales, waarin het in de slotseconden werd uitgeschakeld door AC Milan. ,,We hadden een goede selectie, met Zlatan, Chivu, Maxwell, Van der Vaart, Trabelsi.”

De Ridder
Pasanen heeft bij Werder Bremen niet vaak een vrije dag, maar als het programma het toelaat zoekt hij nog wel eens wat vrienden op in Amsterdam. ,,Het contact met de spelers is verwaterd, maar je komt elkaar toch altijd weer tegen. Laatst nog stond ik samen met Daniel de Ridder op Schiphol. Ik was op weg naar Bremen, hij ging terug naar Vigo. Als wij winnen van Ajax en Celta de Vigo wint van Spartak Moskou staan we in de volgende ronde van het Uefa-Cuptoernooi tegenover elkaar.”

Het was meters, meters, meters…!
Behalve een bergje shirts en trainingskledij uit zijn Ajax-periode heeft Pasanen ook nog een rode badjas in zijn kast hangen. ,,Een overblijfsel van de bekerfinale in 2002, hoewel ik in dat toernooi door blessures geen wedstrijd heb gespeeld. Maar het is een mooie herinnering aan een gewonnen finale. Ik zeg drie woorden: Utrecht, Wamberto, buitenspel.”

http://www.parool.nl/sport/2007/FEB/021307-3.html

Related posts