Rosenberg trapt laf achteruit richting Ten Cate en de Ajax-fans

Markus Rosenberg is vandaag alvast gestart met het opstoken van het vuurtje tussen Ajax en Werder Bremen; de nieuwe werkgever van de Zweed. de frustratie van Rosenberg was vooral gericht aan het adres van Ajax-coach Henk ten Cate: ,,Ik geloof niet dat ik de trainer erg mag”, zegt de naar Werder Bremen overgestapte Zweed maandag op de website van de Duitse club. Werder speelt woensdag, in de derde ronde van de Uefa Cup, eerst thuis in het eigen Weser-stadion tegen de Amsterdammers. De spits denkt ook dat Ajax in de return wellicht weinig steun zal genieten van de eigen fans.

Rosenberg belandde dit seizoen onder Ten Cate op het tweede plan bij Ajax. De 24-jarige aanvaller, die anderhalf jaar geleden door de Amsterdamse club werd overgenomen van het Zweedse Malmö FF, heeft geen goede herinneringen aan de oefenmeester. ,,Hij heeft bij zijn komst naar Ajax veel veranderd, het elftal, het spelsysteem. Zelfs een spits als Klaas-Jan Huntelaar zit nu gewoon op de bank. En dat terwijl hij vorig seizoen zo veel doelpunten heeft gemaakt.”

Werder hoeft volgens Rosenberg geen grote vrees te hebben voor de ontmoeting met Ajax. Hij vindt zijn oude ploeg technisch erg vaardig, maar als team minder sterk. Voor de uitwedstrijd ziet hij in de Amsterdamse fans de achilleshiel van Ajax. ,,De club heeft een groot stadion en trekt veel bezoekers. Maar de meeste toeschouwers komen alleen om mooi voetbal te zien en zijn verder nogal stil op de tribune. Als het Werder lukt een goal te maken in de ArenA, dan kan het zelfs gebeuren dat de fans zich opeens tegen de eigen ploeg keren.”

Marcus Rosenberg zei eerder dit seizoen nog: ,,No way dat ik vertrek” Toch stapte de Zweed op en vertrok met de staart tussen de benen naar Bremen. Hij is kennelijk al goed ingeburgerd als Duitser en schopt nu laf achteruit naar zijn oude club en fans. Jij ook de groete, Marcus!

Rosenberg werd door de komst van Leonardo in de winterstop overbodig bevonden bij Ajax en verhuisde daarop naar Werder. Hij is door zijn Europese duels voor Ajax dit seizoen echter niet meer speelgerechtigd in het Uefa Cup-toernooi en mist daardoor de wedstrijden tegen zijn oude werkgever.

Bron: Trouw

Related posts