VOORBESCHOUWING ADO-AJAX:
Door personele problemen Lindenbergh linksback. Volg het duel live via internet!

Olaf Lindenbergh zal in het uitduel tegen ADO Den Haag in de basis starten bij Ajax als linkervleugelverdediger. Hoewel Ten Cate nog een slag achter de arm hield: ,,Als het nodig is, kan ook Edgar Davids linksback spelen. Roger zou dan eventueel op het middenveld kunnen spelen”, lijkt het toch waarschijnlijker dat hij zijn middenveld; Gabri-Davids-Sneijder onaangetast wil laten.

Het was even onduidelijk of het duel wel door zou gaan door de hevige regenval. Daarom werd scheidsrechter Eric Braamhaar opgetrommeld om het speelveld van het Zuiderparkstadion om 10.30 uur te keuren. Inmiddels is duidelijk dat hij het veld heeft goedgekeurd.

Naast Roger, die de laatste weken door blessures aan de kant bleef, is ook John Heitinga weet inzetbaar. De verdediger meldde zich deze week af bij het Nederlands elftal, maar is fit genoeg om zondag aan te treden in het Zuiderpark. Ook Jaap Stam, die tegen Feyenoord een schorsing uitzat, is weer speelgerechtigd. Kenneth Vermeer, Zdenek Grygera, Urby Emanuelson en Thomas Vermaelen ontbreken wegens blessures. Hedwiges Maduro is wel inzetbaar tegen ADO. Maduro kampte met een virus, waar hij inmiddels van hersteld is.

ADO
ADO-coach Lex Schoenmaker heeft tegen Ajax Stijn Vreven en Jesper Hakansson gepasseerd. Het duo zal de wedstrijd in eerste instantie vanaf de reservebank moeten bekijken. Schoenmaker heeft kennelijk angst voor de snelheid van Ajax en geeft daarom de voorkeur aan Said Bakkati boven Vreven. Hiermee passeert hij dus de aanvoerder die tot nu toe altijd een zekerheid voor het basiselftal was. Ook Hakansson hoort dus niet bij de eerste elf. De middenvelder is na de training van vrijdag boos naar huis gegaan en wordt zondag vervangen door de teruggekeerde Pascal Bosschaart, zo melden Haagse bronnen. Het is nog onbekend wie tegen Ajax in het doel staat. De ‘ dildo-man’ Stefan Postma is helaas nog niet hersteld van zijn dubbele beenbreuk. Ex-Ajax keeper Robert Zwinkels wordt vandaag getest of hij fit genoeg is. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal een andere ex-Ajacied; Richard van Nieuwkoop, tegen zijn oude club zijn tweede wedstrijd voor ADO keepen. Het is overigens de laatste keer dat Ajax in actie zal komen in het huidige Zuiderpark. ADO Den Haag betrekt volgend seizoen een nieuw stadion. De KNVB heeft scheidsrechter Braamhaar aangesteld als scheidsrechter voor dit duel.

Geen Ajax-fans
Ook dit duel tussen ajax en ADO zal gespeeld worden zonder fans van de uitclub. Twee seizoenen lang zijn bij onderlinge duels geen uitfans aanwezig naar aanleiding van de gebeurtenissen bij het Supportershome van ADO.

Volg ADO-AJAX live via internet!
Voor alle Ajax supporters die de wwedstrijd niet live mee mogen maken is er het alternatief om via internet te kijken. Dat kan zoals het er nu naar uitziet alleen via het betaalde kanaal van Planet.nl. De gratis streams hebben de voorkeur gegeven aan FC Twente-feyenoord. Hoe het werkt? Lees dat in het nieuwsbericht dat wij onlangs publiceerden. Lees echter ook dit aanvullende nieuwsbericht over kijken via Planet.nl. Voor de goede orde: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is zwaar favoriet voor de winst tegen ADO, zo al niet anders bij de bookmakers. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,35 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,5 keer en voor een zege van ADO 7,5 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,650= 20,25euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts