Vermaelen zes weken uitgeschakeld. Emanuelson drie weken

Ajax moet het zo’n zes weken zonder de Belg Thomas Vermaelen doen. De verdediger raakte woensdagavond in het duel van het Belgisch elftal tegen Tsjechië geblesseerd aan de binnenband van de rechterknie. Vermaelen viel in de 35e minuut van dat duel uit.

Vooral voor Ajax is de kwetsuur van Vermaelen een tegenvaller. Aan het begin van dit seizoen was Vermaelen ook al eens door eens blessure enkele weken uit de running. Desondanks werd de verdediger door coach Henk ten Cate dit seizoen al twaalf keer eerder opgenomen in zijn basiself en kwam hij zeven keer binnen de lijnen als invaller. Met de blessures van Urby Emanuelson, Zdenek Grygera en John Heitinga kennen de Amsterdammers al meer personele problemen in de defensie. Zoals het er nu uitziet lijkt van het genoemde viertal alleen John Heitinga inzetbaar zondag tijdens het uitduel tegen ADO. Ajax kan zondag gelukkig ook wel weer beschikken over Jaap Stam, die terugkeert van een schorsing. Urby Emanuelson kampt met een blessure aan zijn linker knie en heeft naar verwachting drie weken nodig om volledig te herstellen.

Related posts