Leonardo moet half jaar wachten op nieuwe naturalisatietoets

De sluimerende interesse van bondscoach Marco van Basten voor Leonardo doet de geboren Braziliaan goed. Van Basten zei tijdens een persconferentie ‘blij te zijn met iedere goede voetballer, dus ook met Leonardo’. De aanvaller: “Als zo’n man jou een goede voetballer vindt, dan geeft dat extra motivatie.” De flirt is voorlopig kansloos want het duurt nog zeker een half jaar voordat Leonardo in aanmerking voor een Nederlands paspoort kan komen.

Hij zakte onlangs voor twee van de vier onderdelen van een naturalisatietoets. “Ik kan volgens mij pas over een halfjaar een nieuwe poging wagen. Geeft mij mooi de tijd om een eventuele keuze tussen Oranje en Brazilië voor me uit te schuiven. Ik concentreer me voor honderd procent op Ajax.”

Niets te verwijten
Het fanatisme dat Leonardo afgelopen zondag aan de dag legde tegen zijn oude club is in het verkeerde keelgat geschoten bij menig Feyenoord-supporter. Leonardo daarover: ,,Ik was enorm gemotiveerd. Lijkt me logisch. Ik wilde blijven bij Feyenoord, maar ben weggestuurd. Ik verwijt de Feyenoord-supporters niets, zij hebben mij altijd gesteund. Maar ik vind dat er mij ook niets te verwijten valt.”

http://www.sportweek.nl/detail.asp?groupid=2&newsid=24058

Related posts