Invallers Sneijder en Babel maken het verschil in Oranje tegen Rusland (4-1)

Bondscoach Marco van Basten begon verrassend zonder Sneijder, Babel en Huntelaar in de basis tegen Rusland. Het resulteerde in een slechte eerste helft van Oranje. Dat veranderde met de inbreng van Sneijder en Babel in de tweede helft, zij vervingen respectievelijk Landzaat en Kuyt. Sneijder en Babel zorgden voor het eerste en tweede doelpunt en braken de ban voor Oranje tegen het elftal van Guus Hiddink. Via doelpunten van Mathijsen en ex-Ajacied Van der Vaart (penalty) werd het vervolgens uiteindelijk 4-1 voor Oranje.


Wesley Sneijder viert zijn treffer tegen de Russen samen met Clarence Seedorf

Gelegenheidsaanvoerder Giovanni van Bronckhorst sprak na afloop van de oefenzege op Rusland met name lovende woorden over invaller Wesley Sneijder. Met de middenvelder van Ajax kreeg Oranje na de rust (0-0) veel meer uitstraling en flair. Hij bracht ook de tweede treffer van Nederland op zijn naam.

In vorm
,,Wesley is in vorm, dat kon je in deze wedstrijd goed zien”, meende Van Bronckhorst. ,,Hij heeft het als invaller heeft goed gedaan. Met hem erbij kwam er meer snelheid en meer spel in de ploeg. Hij kan zelf openingen maken en goed schieten. Mede door Wesley liep het in de tweede helft veel beter bij ons.”

Over de matige eerste helft was Van Bronckhorst minder te spreken. “Onze intentie was goed, maar we waren in de eindfase niet scherp genoeg. Bovendien was het moeilijk voetballen tegen die Russen. Ze waren stug en hielden veel man achter de bal. Gelukkig kwam het na de rust toch nog goed.”

Nuchter
Sneijder bleef nuchter en bescheiden onder de vele complimenten die hij na afloop van de oefeninterland kreeg. “Het lag niet alleen aan mij. Het tempo in de hele ploeg ging omhoog, waardoor we meer kansen kregen en ook konden gaan scoren. Het is een duidelijke overwinning.”

Sneijder, die bij Ajax een uitstekende vorm etaleert, gaf schoorvoetend toe dat hij wel een beetje verbaasd was over zijn reserverol in de eerste helft. ,,Ik was niet ontevreden, ofzo, maar wel teleurgesteld. Ik weet niet waarom ik op de bank moest beginnen. Misschien wilde de bondscoach andere spelers aan het werk zien. Ik weet het niet, het maakt ook niet uit. Het is zijn keuze.”

Related posts