‘Buijs moet niet zo stoer doen tegen Davids’

In zijn column in het Algemeen Dagblad gaat Willem van Hanegem in op het kinderlijke gedrag van Danny Buijs in de wedstrijd tegen Ajax afgelopen zondag: ,,Ik heb me geërgerd aan Buijs. Die was meer met Edgar Davids bezig dan met Feyenoord. Davids bleef goed overeind, maar Buijs ging af, vond ik. Ik maakte dat vroeger ook vaak mee met Henk Fräser. Dat is een van de beste verdedigers die dit land ooit heeft gehad. Maar hij kon opvliegend zijn. Dan waren er altijd van die gastjes die hem uitdaagden”.

,,Daar moest ik zondag aan denken toen ik Buijs aan het werk zag. Wat zou zijn bedoeling zijn geweest? Wilde hij stoer doen? Laten zien dat hij niet bang is? Dat vind ik amateuristisch gedrag. De merkwaardigste scène zag ik zondagavond pas op de televisie. Dat was die beet van Sansoni naar de neus van zijn tegenstander. Hij leek wel een vampier.


Davids en Buijs in actie tijdens ajax-Feyenoord

Ik heb dat zelf ook meegemaakt. Ik was nog maar net beroepsvoetballer, het was bij Velox in Utrecht, toen ik bij een sliding flink in mijn zij werd gebeten. Ik was nog heel jong en sloeg die jongen onmiddellijk voor zijn hoofd, waardoor ik drie maanden geschorst ben geweest. Nu werd er veel beter gereageerd. Ik vond Mario Been wel grappig na afloop, die dacht dat Sansoni honger had. Zo moet je dit soort dwaze acties beantwoorden. Dat is beter dan klappen geven, geef ik toe.”

Voetnoot van de redactie: Ook een meesterlijke reactie van Davids na afloop over Buijs: ‘Ach, er zullen altijd jongetjes zijn die zich willen bewijzen.’ Daar kan Buijs het mee doen.

Related posts