Commotie rondom spandoek tijdens Ajax-feyenoord: Verhaal Slop klopt niet

Na afloop van het duel tussen Ajax en Feyenoord ontstond er nogal wat commotie over het spandoek ‘Bloody Sunday’ dat tijdens Ajax-Feyenoord gister te zien was en wat werd ondersteund met het lied ‘bommen op Rotterdam’. Het Algemeen Dagblad meldt dat de directie van Ajax geschrokken is van het spandoek. Financieel directeur Slop: ,,Schandalig en smakeloos. Uiteraard keuren wij dit soort acties krachtig af. Toen het spandoek werd uitgerold, hebben onze stewards ingegrepen. Het doek is in beslag genomen. Mensen die dit doen, hebben geen idee welk leed het bombardement heeft veroorzaakt. Als we de makers achterhalen, pakken we ze aan.”

Los van de vraag of het spandoek wel of niet door de beugel kan doet de opmerking van Slop dat het spandoek direct na het uitrollen ervan in beslag is genomen door de aanwezige stewards onze wenkbrauwen toch behoorlijk fronzen. Vlak na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Egmond ging hetzelfde spandoek namelijk nogmaals over vak 410. Of waren er soms twee dezelfde spandoeken meneer Slop?


Het bewuste spandoek waarover zoveel ophef ontstaan is

Related posts