Ajax-Feyenoord; Een dag later, door Hoekie

Zondag 4 februari 2007. Na een ongelooflijke overwinning op FC Groningen vorige week mag Ajax vandaag in “de klassieker” het opnemen tegen Feyenoord.

Aanvangstijd
Voetbalwedstrijden horen gewoon om 14:30 uur gespeelt te worden!
Aanvangstijden van 12:30 uur moeten echt afgeschaft worden!
Je hebt je ontbijt net achter de kiezen en dan is het al tijd om naar het stadion te gaan. Ja sorry… de tijd van doorhalen is verleden tijd 😉
Tijd voor een biertje is er dan ook niet echt.
Ach die schade halen we volgende week wel in als de wedstrijd in Bremen is.

tifo actie
Wat eerder dan normaal gaan we het stadion binnen.
Tenslotte zitten er 1600 insecten in het stadion en die zie je ook niet elke week.
De sfeer (jawel) zit er goed in!
Bij de opkomst van de spelers ziet het stadion er weer super uit.
Mooie doeken en tifo actie, top weer!
Het doek op zuid mag er ook wezen “Edgar Davids” en het hoofd van een Pitbull.
Welkom thuis!

de wedstrijd
Het is gisteren en vandaag al genoeg gezegd.
Ook ik vind dat de wedstrijd in 15 minuten beslist is.
Feyenoord vond ik zeer verassend starten.
Gelukkig heeft Harry nog steeds moeite het net te vinden… en heeft die dat wat minder met de doelpaal 🙂
De eerste 15 minuten gaan gelijk op totdat Sneijder via de vrije trap en muur 1-0 scoort.
Daarna is Feyenoord totaal de weg kwijt en loopt Ajax simpel uit naar 3-0.
De 2-0 en 3-0 mogen er wezen. Een pluim voor van Egmond die goed voordeel gaf bij de 3-0 van de Mul.
Helaas scoort Harry vlak voor rust de 3-1. Heel simpel loopt die bij Heitinga weg en kan uit de voorzet van Vincken de bal achter Stekelenburg tikken.
Weer niet scherp achterin en is het weer Heitinga die staat te slapen.
Ik vind dat hij teveel van dit soort fouten maakt.
De 2e helft gaat gelijk op. Beide ploegen creeren mogelijkheden.
Heerlijke duels zie ik tussen Davids en Buijs.
Het is wel Feyenoord die dicht bij een doelpunt is. Gelukkig heeft Harry weer moeite het net te vinden en niet de paal.
Vlak voor tijd is het Sneijder die de bal via de kluts ontvangt en de bal langs Timmer schuift.
Jammer dat Ajax de laatste paar minuten in de afronding niet scherp is.
Babel krijgt de laatste minuut nog een goede kans nadat Gabri vlak daarvoor een niet te missen kans ook omzeep hielp.
Van Egmond fluit en Ajax wint verdiend “de klassieker”.
Met deze overwinning en het verlies van PSV de avond ervoor tegen AZ zijn we de gloeilampen tot 5 punten genaderd.