Ajax met 4-1 nog heel lief voor Feyenoord

Ajax heeft in de eigen ArenA een verdiende 4-1 zege geboekt op aartsrivaal Feyenoord. Behoudens de eerste tien minuten kwamen de Rotterdammers amper in het spel voor. Via drie doelpunten van Sneijder en een van De Mul werd het 4-1. De tegenstreffer van Feyenoord kwam op naam van ex-Ajacied Charisteas.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Ajax startte verrassend zonder Klaas-Jan Huntelaar in de basis. Ryan Babel had zijn plek centraal in de punt overgenomen. Op de flanken speelden Leonardo vanaf links en De Mul vanaf rechts.

Zoals gezegd kwam Feyenoord het beste uit de startblokken. Toen Ajax daarna even een kwartiertje aanzette was het prompt 3-0. Eerst werd een vrije trap van richting verandert en plofte de bal achter de verbouwereerde Henk Timmer: 1-0. Even later solliciteerde Greene naar een rode kaart maar scheidsrechter Van Egmond liet doorspelen. Babel bediende keurig de compleet vrijstaande Sneijder: 2-0. Toen De Mul er amper twee minuten later al 3-0 van maakte klonk het ’tien,tien!’ van de tribunes. De kansen op een nog grotere voorsprong kwamen er ook maar nonchalance zorgde zelfs dat Feyenoord even leek terug te komen in de wedstrijd door een goal van ex-Ajacied Charisteas.

Na rust had Van Egmond kennelijk besloten om feyenoord daar waar mogelijk te helpen. Zowat alles floot hij in Rotterdams voordeel en wel heel makkelijk gaf hij binnen enkele minuten twee gele kaarten aan Ajacieden; Davids en Emanuelson. Eenzelfde soort overtredingen van Feyenoord-zijde zag de fluitenist voor het gemak maar over het hoofd. Danny Buijs probeerde daarna Davids, door het forceren van een opstootje, nog een tweede gele kaart aan te smeren maar Davids moest lachen om de dwaze acties van deze snotneus. Henk ten Cate voorzag de bedoelingen van Van Egmond en de feyenoorders en haalde Emanuelson uit voorzorg naar de kant. Zijn vervanger was Olaf Lindenbergh.

Ajax kwam geen moment meer in problemen. Enige minpuntje was dat de vele kansen van De Mul, Babel en invaller Perez stierven in schoonheid. Aan de andere kant had Feyenoord nog via een bal op de paal zelfs kans tegen de verhoudingen in nog dichterbij te komen. Vlak voor tijd gaf Ajax de Rotterdammers de doodsteek via de derde treffer van Sneijder: 4-1.

Ajax-Feyenoord 4-1 (3-1)
20. Sneijder (’20)
32. Sneijder (’32)
34. De Mul (’34)
42. Charisteas (’42)
87. Sneijder (’87)

scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 50490
Kaarten: Geel: Emanuelson en Davids (beiden Ajax), Greene (Feyenoord)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson (’61 Lindenbergh), Gabri, Sneijder, Davids, De Mul, Babel, Leonardo (’73 Perez)

Opstelling Feyenoord:
Timmer, Greene (’72 Castelen), Lucius, Vlaar, Bahia, Buijs, Schreuder (’46 Derijck), De Guzman, Vincken, Charisteas, Huysegems (’77 Van Hooijdonk)

Related posts