Van Geel: Verhuur van talenten past in nieuw beleid van Ajax

Afgelopen transferperiode werden door Ajax een flink aantal talenten tijdelijk ergens anders ondergebracht. Technisch directeur Martin van Geel laat in het Algemeen Dagblad weten dat de verhuur van deze talenten onderdeel is van het nieuw uitgestippelde beleid van de club.

,,We kijken in onze opleiding naar de individuele ontwikkeling van een speler en veel minder naar de teamprestatie. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat Jong Ajax dit seizoen geen kampioen wordt. Dat is min of meer inherent aan ons nieuwe beleid,” verklaart Van Geel.

Spelers als Rydell Poepon (Willem II), Donovan Slijngard (FC Groningen), Jan Vertonghen (RKC Waalwijk) en Derk Boerrigter (Haarlem) zijn de eerste talenten die bij andere clubs ervaring op moeten doen.

,,We kijken in onze opleiding naar de individuele ontwikkeling van een speler en veel minder naar de teamprestatie,’’ aldus technisch directeur Martin van Geel. ,,Dat zal waarschijnlijk betekenen dat Jong Ajax dit seizoen geen kampioen wordt. Dat is min of meer inherent aan ons nieuwe beleid. Spelers als Slijngard, Poepon en Vertonghen kunnen zich op een hoger niveau sneller ontwikkelen. Daarom was het belangrijk te weten of bijvoorbeeld Poepon voldoende kans krijgt op speelminuten als spits bij Willem II. Nu Redan vertrokken is en hij alleen Cristiano voor zich heeft, ziet dat er positief uit.’’

De verhuur van Jan Vertongen aan RKC Waalwijk kende een vervelende aanloop. De 19-jarige Belg, die dit seizoen debuteerde in het eerste, werd getroffen door trieste familie-omstandigheden. Ajax hield de tiener daarom een tijdje uit de wind en liet hem helemaal zelf beslissen.

,,We hebben gezegd dat als hij de komende maanden liever in de buurt van zijn vrienden in Amsterdam wilde blijven, hij meer dan welkom was bij Ajax,’’ aldus Van Geel. ,,Uiteindelijk heeft hij zelf besloten naar RKC te gaan. De concurrentie links op het middenveld en in de verdediging is hier groot voor hem.’’

Nog twee klussen<.b>
Van Geel wacht nu nog twee klussen: de contractverlengingen van John Heitinga en Ryan Babel. De laatste wil een gelimiteerde afkoopsom in een contract tot medio 2011. ,,Dat is één van de discussiepunten,’’ zegt zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. ,,Maar we hebben de intentie om er uit te komen.’’

Related posts