Staatsloterij stopt met verkoop kaartjes via TicketBox

Opvallend nieuws voor voetballiefhebbers en dan vooral voor de fans die ook regelmatig wedstrijden bezoeken in het stadion. Op de site van BN/De Stem verscheen eergisteren een bericht dat de Staatsloterij per 1 juli 2008 stopt met de verkoop van toegangsbewijzen via TicketBox. Het bedrijf wil zich meer gaan concentreren op zijn voornaamste taak, het organiseren van loterijen. Naast concertkaarten verkocht Ticketbox ook toegangsbewijzen voor voetbalwedstrijden. Volgens Joris van Dijk, persvoorlichter van de Staatsloterij, speelt het toenemende belang van online verkoop geen rol: ,,We hebben ook een online verkoopkanaal. De nieuwe kanalen zijn ons niet vreemd.”

Met de KNVB is afgesproken dat de verkoop stopt op 1 juli volgend jaar. Tot die datum blijven de verkooppunten van TicketBox bestaan. Het is weliswaar een systeem dat regelmatig vastliep, maar het was natuurlijk wel makkelijk, dat je overal in het land terecht kon voor je voetbalkaartjes. De KNVB gaat nu op zoek naar een nieuwe partner voor de verkoop van kaartjes. De mogelijkheid bestaat dat die organisatie gebruik kan maken van de naam Ticketbox, maar volgens Van Dijk is daar nog niets concreets over te zeggen. Voorlopig is in elk geval geen sprake van een verkoop van het merk Ticketbox.

http://www.bndestem.nl/binnenland/article1050085.ece?service=print

http://www.perssupport.anp.nl/Home/Persberichten/Actueel?itemId=19116

Related posts