Ajax contracteert Mitchell Donald (18) voor 4,5 jaar

Mitchell Donald heeft een beloning gekregen voor zijn goede spel tijdens het trainingskamp van Ajax in Zuid-Afrika. De achttienjarige middenvelder tekende een contract dat hem tot de zomer van 2011 aan de Amsterdamse club bindt.

Donald is bezig aan zijn negende seizoen als Ajacied. Hij bleek in Zuid-Afrika prima mee te kunnen. ,,Mitchell is behoorlijk tweebenig en heeft een behoorlijke handelingssnelheid. Hij valt absoluut niet uit de toon”, liet technisch directeur Martin van Geel toen al weten.


Mitchell Donald

Op de officiële websitevan Ajax legt Donald uit hoe hij tegenover zijn eerste profcontract bij Ajax staat: ,,Deze dag is prachtig. Hier heb ik keihard voor gewerkt. Ik ben zo ontzettend blij, dat kan ik nauwelijks uitleggen.’’ ,,Als jeugdspeler hoop je altijd zo ver te komen’’, vertelt de speler die de jeugdopleiding begon in de E2 van Ajax. ,,Je droomt van een contract.’’ (..) De laatste twee jaar besefte ik akelig dicht bij een contract te zijn. Dat merk je onder meer aan de reacties en complimenten die je krijgt. Ik ben zelfverzekerd en weet wat ik kan. Complimentjes krijgen is altijd lekker. Complimenten geven me extra kracht.’’

Related posts